Ugrás a tartalomra
x

A könyvkiadók Dúró Dórának: El a kezekkel a könyvektől!

A magyar könyvkiadók közleményükben azt írják, egy könyv megsemmisítése „közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével.”

Közleményben tiltakozik a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége amiatt, hogy a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra bedarálta a Meseország mindenkié című könyvet. A politikus azért vetemedett erre az akcióra, mert szerinte a könyv a „homoszexualizmus propagandája”. A könyvben egyébként ismert mesék átiratai szerepelnek, a Labrisz kiadó leírása szerint olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

Dúró Dóra akciójáról „megdöbbenve értesült” a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, és közleményt adtak ki az ügyben. Ebben ezt írják:

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megdöbbenve értesült róla, hogy a Magyar Országgyűlés egy képviselője nyilvánosan megsemmisített egy könyvet – pusztán azért, mert nem értett egyet annak tartalmával. Minden könyv kritizálható, ezt egy politikus a legszélesebb nyilvánosság előtt bármikor megteheti. A politikai célú könyvrombolás azonban Magyarország és Európa legszégyenletesebb történelmi emlékei közé tartozik. Nem egyszerű véleménynyilvánítás, hanem közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével. El a kezekkel a könyvektől!

 

hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux