Ugrás a tartalomra
x

Nagymellű, szivárványos Jézus hív a templomba – blaszfémia Izlandon

Az izlandiak legendásan békés emberek, de még őket is felháborította az LMBTQ-lobbisták új, gyermekeket célzó – és immár az egyház falain belülre került akciója.

Az Izlandi Egyház hirdetéssel kívánta ösztönözni a gyerekeket arra, hogy minél többen vegyenek részt vasárnapi iskolájának összejövetelein. Ez eddig rendben is volna. Csakhogy hivatalos weboldalukon, illetve Facebook-oldalukon közzétett felhívásuk egy nagymellű, szakállas, kisminkelt Jézust ábrázolt fehér ruhában, amint épp a szivárvány alatt táncol.

A hirdetést egy nappal később eltávolították ugyan, de buszok oldalain még hetekig látható lesz. Pétur Georg Markan, az egyház sajtószóvivője nyilatkozatában elmondta, szerintük hirdetés nagyon pozitív, sőt teljesen természetes Jézus ilyen módon történő ábrázolása, egyházuk pedig így ünnepli a sokszínűséget. „Tudjuk, hogy nem mindenki ért egyet azzal, hogy Jézusnak ilyen módon kellene megjelennie, és mi természetesen ezt tiszteletben tartjuk” – toldotta meg magyarázkodását. Hozzátette: Jézus hamarosan egy új, környezetvédelmi témájú képükön is feltűnik majd…

A kampány védelmében megszólalt egy lelkész is, aki úgy vélekedett, „néhány ember transz-Jézust lát a képen, mások egy nőt. Megint mások Máriát látják szakállal, némelyek pedig egy genderqueer személyt. A nézőpontok az egyházon belül épp annyira sok színűek, mint bárhol máshol”.

Már csak az a kérdés, hogy ebből a káprázatos sokszínűségből miért maradt ki Jézus Krisztus, a Megváltó – miért kell helyette az LMBTQ-lobbit propagálni.

www.vasarnap.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux