Ugrás a tartalomra
x

Két LMBTQ-hős házáról neveztek el menedékotthont

Két hős, a transznemű Sylvia Rivera és Marsha P. Johnson drag queen egykori, 1970-es házáról, a STAR-ról neveztek el Angliában egy LMBT+ menedéket.

A STAR egy rövidítés, amely a Street Transvestite Action Revolutionaries kezdőbetűiből áll össze, ami nagyjából úgy fordítható magyarra, hogy Transzvesztita Utcai Harci Forradalmárok.

A STAR tulajdonképpen otthont adott a hajléktalan vagy utcára tett melegeknek, transz embereknek, gender queereknek és transz aktivistáknak. A tagok aktívak voltak a politikai életben is, rendszeresen demonstráltak az elnyomás ellen.

Marsha P. Johnson és Sylvia Rivera ennek a háznak volt az „anyja”.
Mindketten többször is voltak hajléktalanok, így tudták, hogy mennyire fontos bajban a menedék.
Jószívűségükről jó pár történet kering. Nem egyszer megtörtént, hogy, amikor sikerült egy hotelszobát kivenniük vagy lakást bérelniük, akkor még vagy 50 rászorulót csempésztek be maguk mellé.
A The Outside Project július 27-én jelentette be, hogy LMBT+ menedéket hoznak létre, a családon belüli erőszak elől menekülőknek. A szervezet elmondása szerint a koronavírus-járványra adott válasz.

A járvány okozta lezárások alatt rengeteg LMBTQ ember került nehéz helyzetbe, mivel nem volt hova menekülniük az őket otthon érő erőszak elől. Sokan a nehéz helyzetet kollégiumokban vagy esetleg olcsóbb szállásokon kényszerülnek átvészelni, ezek a lehetőségek azonban korlátozottá váltak.

www.queerlife.co

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux