Ugrás a tartalomra
x
""

A Warner Bros. nem engedte, hogy a Scooby-Doo Vilmája nyíltan meleg legyen

Először James Gunn hozta fel a témát, majd a 2010-es Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában producere is ráerősített a rendező állítására.

Vilma Dinkley egy kicsit mindig is kilógott a Rejtély Rt. tagjai közül, és most kiderült, hogy ez nem csak eszének és visszahúzódó természetének köszönhető - bár ez nem szükségszerűen az a fordulat, ami a klasszikus rajzfilmek rajongóinak kíváncsiságát hivatott szolgálni. Mindenesetre James Gunn, a 2000-es évek derekán megjelent két Scooby-Doo film írója Twitteren hozakodott elő azzal, hogy ő már akkor is leszbikus karakterként képzelte el Vilmát.

Gunn szerint több próbálkozását is elfojtotta a stúdió, noha az eredeti forgatókönyvében Vilma karaktere nyíltan meleg lett volna, de a kiadó utasítására még egy barátot is adniuk kellett neki a második filmben, hogy minden ilyen jellegű kételyt eloszlassanak.

Ezután osztott meg egy képet az Instagramon Tony Crevone, a 2010-es Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában rajzfilmsorozat producere, aki szerint ők is szerették volna egyértelművé tenni, hogy Vilmát romantikus kapcsolat fűzi a sorozat egy másik női karakteréhez, Marcie Fleachhez. A Pride-hoz kapcsolódó posztjában erről a két karakterről tett ki egy képet:

 

Persze ahány alkotó, annyi látásmód, szóval mindenki úgy nyúl majd hozzá a rendelkezésre álló karakterekhez, ahogy neki tetszik. Így tehát nem szükségszerű, hogy a további Scooby-Doohoz kapcsolódó alkotásoknak is ezt az irányt kell követnie, jó példa erre a nemrég megjelent Scoob! animációs film, melyben nem találni ilyen jellegű utalást.

 

gamestar.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux