Ugrás a tartalomra
x

Először lett meleg főszereplője egy Pixar-rajzfilmnek

Május 22-én mutatták be a Pixar egyik legújabb animációs rövidfilmjét, az Outot, ami az első olyan alkotás a stúdiótól, aminek a főszereplője meleg.

A SparkShorts program keretében készült rövidfilm főszereplője Greg, aki éppen arra készül, hogy a nagyvárosba költözzön a barátjával. A szülei, akiknek fiuk még nem beszélt arról, hogy egy másik férfi a párja, egyszer csak betoppannak, hogy segítsenek neki pakolni, Greg pedig próbálja elrejteni a közös képet Manuellel, és innentől érdekes fordulatot vesznek az események. 

Ahogyan a Deadline írja, ugyan a Pixar animációs filmjeiben korábban is szerepeltek már LMBTQ-karakterek, ez az első alkalom, hogy nem egy mellékszereplő a közösség tagja.

A SparkShorts program 2019 januárjában indult azzal a céllal, hogy a stúdióban egy kicsit nagyobb teret kaphasson az alkotói szabadság, a kísérletezés, hogy teljesen új dolgokat próbálhassanak ki. Ennek a programnak a keretében készült például Kitbull is, amit Oscarra is jelöltek a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában.

 

index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux