Ugrás a tartalomra
x
""

10 heteró színész, aki meleg karaktert alakított

Egy jó színész bármilyen karaktert hitelesen tud alakítani, de vajon az sem okoz nehézséget, ha heteróként homoszexualitást kell színlelni?

Pár évvel ezelőtt még ritkaság számba ment, hogy egy filmben meleg karaktert láthattunk. Sokáig csak a kimondottan LMBTQ mozikban voltak homoszexuális szereplők, de ez ma már teljesen máshogy van. Az utóbbi évek filmjeiben és sorozataiban már teljesen normálissá vált a meleg karakterek jelenléte. Kevés olyan színész van, aki még nem játszott homoszexuális karaktert a karrierje során. Jake Gyllenhaal a Túl a barátságonban nyújtott emlékezetes alakítást, Julianne Moore pedig A gyerekek jól vannak című vígjátékban játszotta a leszbikus anyukát Julest.

1. Jake Gyllenhaal és Heath Ledger

A 2005-ben megjelent Túl a barátságon nagy áttörést jelentett a meleg filmek számára. A filmet nyolc kategóriában is jelölték Oscar-díjra, amiből hármat meg is nyert. Heath Ledger azt mondta a szerepről, hogy „Lehetőséget adott, hogy színészként és emberként is érettebbé váljak.”

2015-ben az Egyesült Államokban a legfelsőbb bíróság minden államban legálissá tette a melegházasságot. Jake Gyllenhaal egy interjúban azt mondta: „Úgy érzem, hogy ennek mi is a részesei voltunk.”

2. Meryl Streep

Az órák című film három különböző nő életéről szól, a filmben Meryl Streep a leszbikus Clarissát játszotta. Streepnek nem okozott nehézséget eljátszani a karaktert, inkább az döbbentette meg, hogy „ez volt az első nőkről szóló film a történelem során, amit Oscar-djra jelöltek.”

3. Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe a Harry Potter után sok különböző szerepben kipróbálta magát, 2013-ban az Öld meg kedveseidben alakította a meleg főhőst Allent. Radcliffnek erotikus jelenete is volt a filmben, amikor erről kérdezték egy interjúban azt mondta „A szexjelenetek attól függetlenül, hogy milyen nemű emberrel csinálod őket, mindig kínosak…”

4. Jim Carrey és Ewan McGregor

Jim Carrey és Ewan McGregor az I Love You Phillip Morris című filmben alakítanak egy párt. „Ez a történet szerelemről szól… félre kell tenned a saját szexuális beállítottságodat és egy személyt kell szeretned. Férfi vagy nő, nem számít. A szerelem az szerelem.” Mondta Carrey a filmről.

5. Robin Williams

Az 1997-es Madárfészekben Robin Williams a transzvesztita Armandot alakította. Williams egy interjúban azt mondta: „Jó volt játszani ezt a szerepet, a film üzenete fontos volt, nagyszerű volt a forgatókönyv és csodás emberekkel dolgozhattam együtt…Ebben a filmben minden megvolt.”

6. Emily Blunt

Emily Blunt első nagyjátékfilmje a 2004-es Szerelmem nyara volt. A filmben a gazdag családból származó fiatal lányt, Tamsint alakítja, aki belszeret a balhés Monába. Blunt szerint a Szerelmem nyara egy „Nagyon bátor film volt. Mindannyian fejest ugrottunk bele. Tudtuk, hogy két lány szerelméről fog szólni a film és tudtuk, hogy mindent bele kell adnunk.”

7. Alfred Molina és John Lithgow

A szerelem útjai egy 2014-es dráma, ami Ben és George történetét mutatja be. A két férfi hosszú évek után végre összeházasodik, de a házasélet nem pont olyan, mint amilyennek gondolták. A film két főszereplője Alfred Molina és John Lithgow régóta jó barátok, mindketten nagyon örültek annak, hogy együtt játszhatnak majd. Lithgow egy interjúban elmondta, hogy „tudták, hogy jól alakítják majd a házasokat” hiszen annyi ideje ismerik már egymást Molinával. Molina szerint pedig azért fontos ez a film, mert „Ritka az a forgatókönyv, ami két olyan férfiról szól, akik az életük teléhez közelednek”.

8. Tom Hanks

Az 1993-as Philadelphia fontos film az LMBTQ közösség számára. A film a homoszexuális Andrew életéről szól, akit elbocsátanak a munkahelyéről, miután kiderül, hogy AIDS-es. A főszerepben Tom Hanks látható, aki Oscar-díjat nyert a filmben nyújtott alakításáért. Hanks szerint nagyon fontos a Philadelphia üzenete, szerinte segített abban, hogy „a társadalom elfogadóbbá váljon az AIDS-el kapcsolatban”

9. James Franco

James Franco a karrierje során több filmben is játszott már meleg karaktereket. A Milk című életrajzi dráma azért volt különösen fontos a számára, mert a film „ a meleg egyenjogúság egyik nagy harcosáról szól” ezért nagyon örült, hogy szerepelhetett benne. Franco azt is elmondta, hogy nincs konkrét célja azzal, hogy gyakran vállal meleg szerepeket, egyszerűen „ezek a karakterek ragadják meg igazán”.

10. Julianne Moore

Julianne Moore a 2010-es A gyerekek jól vannak című filmben alakította a leszbikus anyukát Julest. Moore a The Guardiennek adott interjúban mondta el, hogy szerinte a film „Megmutatja, hogy mennyi mindent jelent a család, hogy mennyire fontos a szeretet és mennyire értékes egy hosszú távú kapcsolat.”

evamagazin.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux