Ugrás a tartalomra
x

Titkos meleggyógyító konferencián járt a Hír Tv

A rendezvényen egy korábbi X-Faktor-versenyző mesélt arról, hogyan tért át a homoszexualitásról a heteroszexualitásra.

A Hír Tv Credo című műsorában egy olyan zárt körű konferenciáról számoltak be, amelynek a melegek orientiációjának megváltoztatása volt a témája, a műsort az Index szemlézte.

Az eseményt az IFTCC rendezte, amely a honlapjánegy "multidiszciplináris" szervezetnek nevezi magát, amely "elkötelezett szolgáltatókat hivatott támogatni olyanok számára, akik meg szeretnék változtatni nemkívánatos szexuális viselkedésüket".

A csatorna riportja szerint azért volt titkos a rendezvény, mert attól tartottak, hogy "a homoszexuális- és genderlobbi, illetve az általuk kézivezérelt orvosszervezetek ellehetetlenítik majd a beszélgetést, amelynek során leginkább a terapeuták osztották meg tapasztalataikat kollégáikkal, néhány olyan fiatal társaságában, akik önszántukból jelentkeztek annak idején ilyen kezelésekre".

A Hír Tv mindenesetre bejutott és interjút készített az egyik sztárvendéggel, a máltai Matthew Grech korábbi X-faktor-versenyzővel. A férfi a műsorban azt mondta, korábban félt, hogy nem elég jó a lányoknak, ezért úgy látta, az egyetlen út, ami számára maradt, hogy homoszexuális legyen. Később "megtért", és rájött, hogy "a legegészségesebb együttélési forma a férfi és nő kapcsolatán alapuló család".

A beszámolóban szintén megszólalt az IFTCC elnöke, Mike Davidson északír orvos is, aki szerint az ember nemi vonzódása megváltoztatható, kijelentését az ügyfelei tapasztalataira alapozta.

Gyenis-Kátay Noémi családterapeuta a televízió stúdiójában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Németországban a kiskorúak esetében tiltottá teszik azokat a terápiákat, melyek segítségével megváltoztatható a szexuális orientáció. A családterapeuta szerint a homoszexualitás mögött sok esetben inkább valamilyen szexuális trauma állhat a háttérben, iskolai zaklatások, távolság az azonos nemű szülőtől. Gyenis-Kátay elmesélte, hogy egyszer egy olyan férfi kereste fel, aki soha életében nem vonzódott a nőkhöz, de aztán a terápia során "egyszerűen heteroszexuális vonzódása lett", és ma már boldog családapa.

Az IFTCC honlapján egyébként összesen hat történetet mutatnak be "kigyógyult" melegekről, van olyan szereplő is, aki nem akarta arccal vállalni, hogy heteroszexuális lett.

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux