Ugrás a tartalomra
x

„Mindennel visszaéltek, amivel vissza lehet élni”

A hatalom rajtunk próbálta ki, hogyan lehet sikeresen működtetni az elnyomó gépezetet – nyilatkozta Schönberger Ádám, a józsefvárosi közösségi helyet fenntartó Marom Egyesület vezetője.

A választások után megkerült az a korábban elveszettnek mondott, kulcsfontosságú dokumentum, amely bizonyítja, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes. Az önkormányzat visszavonta a bírósági keresetet, az Aurórának nem kell bezárnia – adták hírül Józsefváros új, ellenzéki vezetői, Pikó András polgármester és Erőss Gábor alpolgármester.

Ne higgyük, hogy a perdöntő irat a polgármesteri hivatal pincéjében, a véletlenül leselejtezett papírok között hányódott. A VIII. kerületi önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint a szerződés a hatósági ügyosztályról került elő, a postai tértivevény iktatószáma alapján. Annak feltárására, hogyan fordulhatott elő, hogy az előző vezetés idején mégsem sikerült megtalálni a szerződést, belső vizsgálat folyik.

„A vizsgálat eredményétől tesszük függővé, hogy eljárást kezdeményezünk-e az ügyben, amely elvileg akár a hivatali visszaélés gyanúját is felvetheti” – nyilatkozta lapunknak Schönberger Ádám, az Aurórát fenntartó Marom Egyesület vezetője.

A cikk folytatását a nepszava.hu oldalán olvashatod! 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux