Ugrás a tartalomra
x
""

Egy meleg személyi edző, akinek még a társkereső oldalakról is van tanítványa

Tornyosi Krisztián a Coca-Cola Love is Love kampány plakátjáról lehet ismerős önnek. A 31 éves férfi, aki kockás hasával Instagram-oldalán már több száz like-ot begyűjtött, személyi edzőként dolgozik. Krisztiánnal munkájáról, és arról is beszélgettünk, milyen edzésterv és étkezés vezet a kockahasig.

Mióta tölt be fontos szerepet az életedben a sport?

Mindig is az volt, de 11 éve kezdtem el még tudatosabban foglalkozni vele, még főiskolás koromban. Lassan egy éve dolgozom személyi edzőként, azelőtt a kereskedelemben dolgoztam, több helyen is voltam üzletvezető. Az mindkét munkában közös, hogy emberekkel kell foglalkozni, de a személyi edzés abból a szempontból jobb, hogy itt én válogathatom meg, kikkel dolgozzak együtt.

Hogyan reagáltak a vendégeid a Coca-Colás plakátokra?

Az egyik hölgyvendégem egy rövidebb szünet után tért vissza az edzőterembe, nem sokkal a kampány után. Azt mondta, azalatt a 3 hónap alatt, míg együtt dolgoztunk, eszébe sem jutott volna rólam, hogy meleg vagyok. Mivel nagyon vallásos, elmondta, hogy alapvetően ő ezt nem támogatja, de sok minden megváltozott benne, mióta rájött, hogy én is meleg vagyok, főleg azt is figyelembe véve, hogy ezt megelőzően milyen jó volt a viszonyunk. Egyébként több vendégem is van, aki meleg, nekik ez nyilván nem okozott problémát. Még Germán előtt fent voltam több társkereső oldalon is, előfordult, hogy ott írtak rám, hogy szeretnének velem edzeni.

 

Vagyis akkor csak pozitív visszhangja volt az edzőteremben a szereplésednek?

Igen, a munkatársak is csak azon viccelődtek, hogy na mi van, cukros kólát ittam? Amit általában mondtak, az az, hogy hitelesnek tartanak.

Mik az ideális elvárások, amikkel nekikezdhetünk az edzésnek egy személyi edzővel?

Mindig konzultációval kezdünk, hogy megismerjük egymást, legfőképp a vendég célját, én pedig elmondom, hogyan tudok neki ebben segíteni. Fontos, hogy mindig legyenek célok, amit számszerűsíteni is kell, nem feltétlen kilókban, lehet például ruhaméretben is. Lehet olyan motivációnk is, hogy egy általános erőgyakorlatot (fekvőtámasz, húzódzkodás) szabályosan, több ismétlésszámmal tudjunk elvégezni. Itt nincsenek általános szabályok, hogy x hónap alatt mennyit lehet fogyni vagy éppen hízni, ez mindig teljesen egyénfüggő.

Egyre több sportág, edzőeszköz közül lehet válogatni. Nálad hogy néz ki egy edzés, sok eszközzel, szerrel dolgozol?

Hasznos a komfortzónából kilépni, még edzőként is, és minden eszközt használni, amit csak lehetséges. Kezdőknél többször dolgozunk gépekkel, ezek segítik a mozgást, kisebb a sérülés esélye. Ezután fokozatosan térünk át a szabad súlyokra. Használunk kettlebelleket, szalagokat, rudakat, kézi súlyzókat, egyéb funkcionális eszközöket, a lehetőségek száma szinte végtelen. Minél több impulzust kap a vendég, annál jobb.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My tank top says (yeah, he always talks to me during my workouts ?): ???? ?? ??????.⁣⁣ ⁣⁣ ? I am a self motivated person, I always do, instead of think (not the best thing every time haha). And these days, when a lot of good things are happening with me - thanks to the several campaigns I can work with and sure the biggest thank to my love - I feel ? ?? ?????? ??????. ?⁣⁣ ⁣⁣ ? And now I am posing in a top, drinking protein shake, empowered by a company which produces awesome products for sport fanatics, like me. Happy to say, that I am a @prozis ?????????? now, so I can inspire you like never before! ??‍♂️⁣⁣ ⁣⁣ ☝️ Feel free to check the webshop, you might find something interesting for yourself ?⁣⁣ ⁣⁣ prozis.com/3Qnn⁣⁣ ⁣⁣ ❗ And if you're looking for extra discount, here is my code, so you can get 10% off: ??????⁣⁣ ⁣⁣ #makeithappen #Prozis #ExceedYourself #ProzisTeam #ProzisHungary #ProzisMagyarország #gorillabusiness #fitnesstime #fitnessfreak? #fitnessguys #workoutoftheday #gymmotivation #personaltrainer #dailyworkout #workoutmotivation #fitnessmotivation #advertisement

Krisztián Tornyosi (@tornyosikrisz) által megosztott bejegyzés,

 

A cikk folytatása itt olvasható.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux