Ugrás a tartalomra
x

Betiltanák a "Homoszexuális propagandát", de a Mi Hazánk szerint ez nem homofóbia

Kizárná-e a Mi Hazánk Mozgalom azt a párttagot, akiről kiderül, hogy homoszexuális? Azonos értékű-e a párt szemében egy saját neméhez vonzódó ember, mint az, aki heteroszexuális? Egyáltalán hol tiltanák be az úgynevezett „homoszexuális propagandát"? Az Azonnali Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjét kérdezte.

Nem gondolom, hogy a határozati javaslatunkból az következne, hogy a Mi Hazánk homofób párt, hiszen csak a homoszexualitással kapcsolatos propagandát akarjuk betiltani az oktatási intézményekben, nem pedig a homoszexuális emberekről mondunk általános ítéletet – erről beszélt Dúró Dóra az Azonnali kérdésére annak kapcsán, hogy a héten terveznek benyújtani egy ilyen tartalmú javaslatot. Hogy azonos értékű emberek-e a homoszexuálisok a párt szemében, mint a heteroszexuálisok, az Dúró Dóra szerint nem jó felvetés.

 

„Én egyetlen embert sem tekintek azonos értékűnek, mint a másikat, mert minden ember egyedi.”

 

Arra pedig, hogy a Mi Hazánkba beléphetnek-e homoszexuálisok, úgy felelt: nem tesznek fel erre vonatkozó kérdést a hozzájuk jelentkezőknek. Ugyanakkor Dúró Dóra személyesen nem tud arról, hogy lenne homoszexuális taguk. Arra a felvetésre, ha valamelyik tagjukról kiderülne, hogy homoszexuális, maradhatna-e a pártban, megerősítette, hogy nem vizsgálják ezt, viszont ha valaki ezt az életmódot nyilvánosan népszerűsíti, azt kizárják.

A cikk folytatását elolvashatod az azonnali.hu oldalán.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux