Ugrás a tartalomra
x

Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

„Melegség és megismerés” címmel érzékenyítő képzést szervez a szegedi LMBT közösség tanároknak és segítő szakembereknek. 

A Melegség és megismerés a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közös iskolai nem-formális nevelési programja.

A programban speciálisan képzett önkéntesek dolgoznak, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű. Két meleg felnőtt – lehetőség szerint egy férfi és egy nő – vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről, saját történetén, életeseményein is szemléltetve azt, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy meleg fiatalnak, felnőttnek, mit jelent a melegség a hétköznapokban. A foglalkozásokat tanároknak, diákoknak és cégeknek ajánlják a szervezők.

A szegedma.hu megkereste ez ügyben Tarnay Kristóf Ábelt, a Szegedi Civil Háló alapítóját, aki elmondta: az LMBT közösség egy fontos problémára kínál megoldást, ezért érezte fontosnak, hogy közzé tegye a Civil Háló oldalán is a videót.

 

 

– Úgy gondolom, hogy egy fontos problémára kínál megoldást a szegedi LMBT közösség képzése, ezért az oldalunkon való megosztással igyekszem segíteni, hogy minél több emberhez eljusson – fogalmazott Tarnay. Hozzátette, a szegedi LMBT Közösségért csoporttal jó kapcsolatot ápol a Civil Háló, az általuk szervezett “Gondolj másképp a jövőre!” című, szemléletformáló rendezvénysorozat decemberi rendezvényén Halászi Krisztina, a szegedi LMBT Közösségért tagja volt a meghívott vendég.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux