Ugrás a tartalomra
x

Saját anyja és nevelőapja kínozták halálra a saját neméhez vonzódó fiút

Feltételezhetően az anyja és annak új barátja tehet a tíz éves fiú haláláról. A két elmebeteg 5 teljes napon át kínozta. Az eset – a halál – ez év június 20-án történt, és most új megvilágításba került, eljárás indulhat a szülő és annak barátja ellen. 

A tíz éves Anthony Avalos-t megölték. Nyolcéves húga a tragédia után több hónappal szedte össze az erejét, hogy beszéljen a testvére borzalmas, utolsó óráiról. A fiút éheztették, horzsolások és égésnyomok borították a testét, és sorozatos fejsérülések voltak láthatóak rajta.

Az anyja hívta a 911-et a kaliforniai Lancaster-ben azzal a mesével: a gyerek leesett a lépcsőn. De húga most egy egészen másmilyen történetet mondott el. A nő és annak barátja felkapták Anthonyt, és tízszer a fejére ejtették, mielőtt meghalt. Így kettejük – Heather Barron és Kareem Leiva – előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés bűntette miatt állt bíróság előtt.  

Kareem Leiva, Heather Barron

 

„Egyik nap felkelt, és… kicsit furán viselkedett” – emlékezett a kislány. „Anya mondta, hogy be fogunk menni a kórházba, Anthony pedig, hogy aludni akar. Anya hagyta is picit aludni. Amikor utána költötték, anya azt mondta, hogy már nem lélegzik.”

A kislány folytatta: „Egy nappal korábban, mikor anya be akarta vinni Anthonyt a kórházba, Kareem felemelte a könyökénél fogva, és földhöz vágta. Ezt kábé tízszer tette meg.”

A következő reggelen a bátyja szinte halott volt. A fiút bevitték a kórházba, és 24 órán belül levették a lélegeztetőgépről. A boncolási szakértő megállapította: a teste tele volt véraláfutással, horzsolással, és cigaretta égette nyomokkal. Sérülések voltak az oldalán, a derekán, a karjain és a lábain.

A körzeti ügyész, Jonathan Hatami állítja: a szülők valószínűleg szíjjal, vagy kerti locsolócsővel bántalmazták Anthonyt, valamint ököllel ütötték, fojtogatták. Amikor ténylegesen nem bántották, napokra bezárták a szobájába, étel és víz nélkül.

Mindez azért történt a gyerekkel, mert bevallotta anyjának és nevelőapjának: a fiúkat szereti. A vád koronatanúja az áldozat húga. Neki az volt a feladata, hogy a bátyja után maradt rizsszemeket – Anthonyt rizsen térdepeltették – feltakarítsa. Elmondása szerint, a rizst vér borította.

Vécére sem engedték ki, és „Kareem megfoghatta a karjánál fogva, és beletehette az arcát a pisibe” – mondta el a kislány. A gyerekfelügyeletnél azt közölték, legalább tizenhat hívást kaptak a környékben élőktől, miszerint Barron és Leiva bántalmazzák három gyereküket. Mindenkit felhívtak – az iskola vezetőit, a családtagokat, még egy jogászt is –, de a jelek szerint senki nem tett semmit.

(Gay Star News)

 

Lancois

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux