Ugrás a tartalomra
x
""

Transzfóbia a modell világban - első kézből

Laith Ashley az iparágban és a világban jelen lévő erős transzfóbiáról beszélt.

Laish Ashley egy kimondottan férfias, transznemű modell. November közepén a GQ-magazinnal osztotta meg történetét egy mély és leleplező interjúban, a Harlemben eltöltött gyerekévektől a modellvilágban való áttörésig. Követve emlékeit, Laith első kézből ábrázolta a próbatételeket, amik egy transznemű férfi életét végig kísérik.  

Például, megosztotta élményét David La Chapelle Diesel-kampánya kapcsán – és gondolatait a transzfóbiáról, hiszen emiatt eltávolították a modell fotóit.

„Nagyon sok transzfób hozzászólást kaptak, és ahelyett, hogy fent hagyták volna, levették a fotókat.” – mondta.

Még első, modellkedő szárnypróbálkozásai Instagram oldalán (amikor csupán egy szál aprócska, Calvin Klein-semmiség volt rajta) is egyre erősödő trollkodást váltottak ki.

„Arra ébredtem, hogy tonnaszám kapom az üzeneteket, leginkább negatívokat” – mondta. „Tele volt transzfób tartalommal. Visszahőköltem. Az LMBTQI-központban dolgoztam, ahol mindenki elfogadott. Azt éreztem, lelepleződtem. Nem tudtam, mi tévő legyek.”

„Hazugnak éreztem magam, és el akartam tűnni a világból.” – tette hozzá, mivel még az is megfordult a fejében, hogy a rossz reakciók miatt törli magát a közösségi oldalakról.

A most 29 éves Laith már négyévesen tudta, hogy benne valami nagyon máshogy alakul, mint a többiekben, de akkor még nem voltak volt képes szavakba önteni. „Próbáltam küzdeni magammal. Próbáltam imádkozni, hogy múljon el a melegségem.”

De nem múlt el 19 éves koráig sem. Akkor már a YouTube-on követte nyomon a transznemű emberek életét, és ekkor értette meg, ki is ő valójában.  

„Azt gondoltam: ’Úristen, ez vagyok én’ Csordultig tele voltam félelemmel. Legbelül még mindig szüleim kicsi lánya akartam lenni.”

Laith most már feljebb lépett. Már nemcsak modellkedik. Beindította zenei karrierjét, és szerepet kapott az FX sorozatában, a Pose-ban. „Before You Go” című, első dala pedig szeptemberben debütált.  

(LGBTQ Nation)

Galéria

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux