Ugrás a tartalomra
x

Össztűz Macronra: Valójában meleg lenne?

„Egyre több a botrány a francia elnök életvitele körül” címmel jelentetett meg írást a jobboldali Origo. A Le Figarora hivatkoznak, amely állítólag azt közölte, hogy a legújabb felmérés szerint Macron népszerűtlenebb, mint valaha. Soha francia elnök az adott periódusban – 15 hónappal a megválasztása után – nem volt még ilyen elutasított – teszi hozzá a magyar portál. Az elutasítás oka elég nyilvánvaló: soha ennyi és ilyen jellegű magánéleti botrány nem volt még francia elnök körül. A „botrányok” között csemegéznek ezután.

A migránsokkal kezdik, majd a bűnözéssel folytatják, hogy az igazán szaftos részletekhez érkezzenek. Macron magánélete már az elnökválasztási kampányban fontos szerepet kapott. 2017 februárjában egy párizsi kampányrendezvényen elkezdett arról beszélni, hogy nem homoszexuális, nem él kettős életet, és valódi a kapcsolata a feleségével. Korábbi pletykák szerint ugyanis Macron valójában nem a nála 24 évvel idősebb feleségével élt, hanem Mathieu Gallet-val, a Radio France elnökével.

Mathieu Gallet, az állítólagos szerető

Miután Macron elnök lett, néhány hónappal később furcsa körülmények között leváltotta Gallet-t a francia közszolgálati rádióban, sokak szerint nem feltétlenül komoly pénzügyi visszaélés gyanúja miatt. Felmerült, hogy éppen a korábbi hírek miatt akarta eltávolítani.

Felesége, egyben volt tanárnője, Brigitte Macron 24 évvel idősebb az elnöktől

Jean d'Ormasson, az egyik legnagyobb francia kultúrtörténésszel is találkozott egyszer a házaspár. Az akkor 92 éves akadémikushoz Brigitte Macron a következő szavakkal fordult, azaz, megismerkedésüket így kezdte: „Ugye tudja, hogy a férjem nem homoszexuális?” Jean d'Ormasson később a Les valeurs actuelles című hetilapnak mesélte el a történetet, és így kommentálta: „Ez azért elég furcsa, nem?”

Macron felesége, Brigitte az elnök drámatanárnője volt, még a kilencvenes években. Az elnöknél 24 évvel idősebb asszonnyal már gyerekkorában szoros kapcsolata volt. Macron szülei Amiens-ból, a gazdag francia kisvárosból érettségi előtt kiíratták gyereküket, és az egyik legdrágább párizsi magániskolába küldték, mert nyomasztotta őket fiúk viszonya a tanárnővel.

A 14 éves Macron, az akkor 38 éves Brigitte, és egyes újságok feltételezése szerint Brigitte férje

A „szerelem” akkor kezdődött nagyjából, amikor a következő videó készült. 1993-ban. A felvétel előkerült a választási kampányban és a szocialistákhoz közeli francia köztelevízió, a France 3 le is vetítette a kedvesnek szánt jelenetet. A fiatal Macron az akkori tanára, későbbi felesége előadásában játszik. Egy madárijesztőt. Az utolsó másodpercekben egyébként Brigitte is látszik, miután gratulál a színészkedő 15 éves fiúnak, Emmanuel Macronnak.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=7ktVVtK9UFQ

Nemrégen derítette ki a Closer című magazin, hogy Macron 300 oldalas erotikus regényt írt 14 éves korában, állítólag ettől is el volt ragadtatva drámatanárnője, későbbi felesége.

A már akkor férjezett Brigitte Trogneux később elvált, és 2007-ben hozzáment Macronhoz.  Brigitte Macron valósággal uralkodik férjén, ezért is lehet annyit olvasni a házaspár viszonyáról. Macron külön törvényt akart elfogadtatni felesége kedvéért, első francia asszonynak akarta kinevezni. Egy monarchikus címet akart ajándékozni az elvben egy huszonegyedik századi, nagyon modern elnök képét mutatni akaró politikus.

 

És a legutóbbi botrány: az elnöki palotába a hagyományos, június végi Zene Ünnepén transzvesztitákat hívott meg, az erről készült botrányos videó sok emberben keltett felháborodást – fejezi be az Origo.

https://www.youtube.com/watch?v=Da7IJY_5LnM

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux