Ugrás a tartalomra
x

Homofóbia az öltözőben

Időről időre felreppennek hírek a foci világából, hogy egyes játékosok homoszexuálisok, ám ezek a hírek többnyire nem arról szólnak, hogy ismert és elismert focisták vállalják másságukat, hanem arról, hogy a futball klubokban játszók miért nem merik felvállalni identitásukat. Legutoljára Radja Nainggolan, AS Roma középpályása egy interjú során mondta el azon véleményét, hogy a játékosok nem merik felvállalni önmagukat, mert félnek a fogadtatásról. 

Arról, hogy egy meleg focijátékosnak milyen lehet az élete a premierligában, a Mario című  svájci-német film ad némi betekintést. A film hivatalos bemutatója a BFI Flare London LGBTQ Filmfesztiválon volt idén, és remek fogadtatásban részesült. A filmet Marcel Gisler rendezte, amely a homofóbiát kívánja bemutatni a sport világában.

Amikor Leon (Aaron Altaras) csatlakozik Mario (Max Hubacher) futballklubjához, rögtön feszültség alakul ki a két tehetséges sportoló között, mindketten elsőséget szeretnének maguknak a csapatban. Azt követően, hogy egymáshoz költöznek, ezek a versenyszellembeli érzések szexuális irányba fordulnak.

Mario című filmet július 13-tól vetítik néhány brit moziban, és szeptemberben válik  elérhetővé a DVD-n. (Magyarországi megjelenésről jelenleg nincs információ).

A film előzetese eredeti nyelven:

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux