Ugrás a tartalomra
x

Meleg szurkolókra támadtak Oroszországban

A francia származású O. Davrius és élettársa Szentpétervárra utaztak, hogy Franciaországnak drukkolhassanak a világbajnokságon. Ott taxit fogtak, ahol aztán kirabolták és bántalmazták őket. Davriust törött állkapoccsal és súlyos agyrázkódással szállították kórházba, míg párja könnyebb sérülést szenvedett.

Az Operlslil Telegram, akik elsőként számoltak be a történtekről azt írja, hogy: "bár a sérültek homoszexuálisok, semmi nem indokolta, hogy ilyen brutálisan megtámadják őket."

A rendőrség példás gyorsasággal fogta el Ismet Gaidarovot és Rasul Magomedovot. Bár a híradásokból nem derült ki egyértelműen, de az egyik támadó a taxi sofőrje lehetett.

Jogvédő szervezetek és több állam külügyminisztériuma ajánlásban foglalta össze, hogy az Oroszországba érkező homoszexuálisok ne hívják fel magukra a figyelmet (ne sétáljanak kézenfogva, ne hordjanak szivárvány színű kitűzőket és zászlókat, és az öltözködésük is legyen konzervatívabb), mert nem garantálható a biztonságuk.

Közben Oroszország külön felügyelőt bízott meg a kisebbségek és a homoszexuálisok biztonságának garantálására a foci vb idejére – de közben egy ortodox milícia is járőrözni fog a helyszíneken, hogy szétválassza és a rendőrségnek jelentse az azonos nemű párokat.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux