Ugrás a tartalomra
x

Szexuális visszaélés gyanúja miatt felfüggesztettek 14 chilei katolikus papot

Ferenc pápa hamarosan találkozik is a papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataival.

Szexuális visszaélés gyanúja miatt a chilei katolikus egyház felfüggesztett tisztségéből 14 papot - jelentette be szerdán a közép-chilei rancaguai egyházmegye.

A döntést az egyházmegye 68 papjának találkozóját követően jelentették be. "Óvintézkedéseket fogadtak el" - közölte az újságírókkal Gabriel Becerra, Rancagua püspöki helynöke, utalva arra, hogy az érintettek állítólag szexuális visszaéléseket követtek el.

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi, hogy a bejelentést megelőzően a Canal13 nevű chilei televíziós csatorna bemutatott egy oknyomozó riportot, amelyben a helyi prelátusok egy csoportja által elkövetett szexuális visszaélésekről számolt be.

A Vatikán kedden bejelentette, hogy Ferenc pápa hamarosan a chilei papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozatainak, köztük papoknak egy újabb csoportját fogadja június 1. és 3. között. A katolikus egyházfő májusban már találkozott három emberrel, akik áldozatai voltak egy santiagói pap által elkövetett zaklatásnak, őt azzal vádolják, hogy szexuális visszaélést követett el kisfiúkkal szemben a hetvenes és nyolcvanas években. Egy másik találkozóján pedig igen meglepő kijelentést tett a homoszexualitással kapcsolatban.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux