Ugrás a tartalomra
x

Kínozd meg a meleget

Elképesztő "játék" zajlik Csecsenföldön.

Egy Oroszországi weblap nyílt felhívást tett közé, hogy a csecsenföldi melegeket vadásszák le, kínozzák meg őket, de akár meg is ölhetik őket. Az orosz honlap neve a Saw, az ismert amerikai horror filmről kapta a nevét. Eddig több embert is megtámadtak vélt, vagy valós homoszexualitásuk miatt. A játék május 1 és május 31 között zajlik.

A honlapra bárki megadhatja homoszexuális emberek nevét, címét és elérhetőségeiket. Azok akik részt akarnak venni a játékban 200 rubel (820 forint) ellenében hozzáférhetnek az adatbázishoz. Aki megtalálja magát az adatbázisban, és szeretne lekerülni róla, annak 1500 rubelt (6.200 Forint) kell fizetnie a honlap üzemeltetőjének.

Nemzetközi szervezetek nyomására a honlapot blokkolni kezdte az Orosz kormányzat, de hiába, mert az szinte azonnal átköltözött az orosz facebookra, a  VKontakte-ra, amely teljes egészében az orosz kormányzat ellenőrzése alatt van.

Az áldozatok kapcsolatba léptek az orosz LMBT hálózattal, hogy beszámoljanak arról, hogy mi történt velük, de sokan közülük túlságosan félnek ahhoz, hogy beszéljenek.

Mikhail Tumasov, az orosz LGBT hálózat elnöke nyilatkozott: "Ez rémisztő! Soha nem láttam ilyet. A homoszexuális emberek meggyilkolása és kínzása, ezt nevezik játéknak." Az orosz LMBT közösségnek nincs jogi védelme a megkülönböztetés és az erőszak ellen. 2013-ban Vladimir Putyin elnök aláírta a "homoszexuális propaganda törvényt", és azóta az LMBT közösség ki van téve az üldöztetésnek."

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux