Ugrás a tartalomra
x

20 év börtönbüntetés Grindr használatért

20 év börtönbüntetésre ítélték Anthony Sheltont - miután bebizonyosodott, hogy egy bűnözői csoportban vett részt, akik a Grindrt használva homoszexuális áldozatokra vadásztak, majd brutálisan megtámadták, és kifosztották áldozataikat.

A csoport 4 tagját Anthony Shelton (20); Nigel Garrett (21); Chancler Encalade (20); és Cameron Ajiduah (19) - a dallasi bíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A férfiak az áldozatukat a Grinderen ismerték meg egy hamis profillal. Amikor megbeszéltek egy találkozót az áldozat lakcímére utaztak, és lőfegyverrel rátámadtak, bezárták a lakásába, kirabolták és megalázták, kiabáltak az áldozattal és volt akit  meg is megvertek.

Anthony Shelton, az akció kitalálója bűnösnek vallotta magát, ám a beismerő vallomása ellenére az ötletgazdai szerepe miatt a bíróság a legnagyobb büntetést szabta ki rá, ami 20 éves börtönbüntetés. Ajiduah és Garrett 15, Encalade 10 év börtönbüntetést kapott.

A vádirat a vádlottakat azzal is vádolta, hogy 2017 január és február között több Texas állambeli településen, összesen 18 esetben követtek el testi sérülést okozó bántalmazást homoszexuális emberek ellen.

Joseph D. Brown Texas ügyész elmondta: "Ez az ügy kiemeli az internet és az online alkalmazások veszélyét. Ebben az esetben az alperesek rosszindulatú célokra használták az internetet, hogy ártatlan embereket bántsanak szexuális beállítottságuk miatt, és testi sérülést és anyagi kárt okozzanak nekik."

John Gore, az Állampolgári Jogi Osztály ügyvezető ügyésze az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott: "Az Igazságügyi Minisztérium nem fogja hagyni a szexuális irányultság, a nemi identitás, a faji, a bőrszín, a vallás, a fogyatékosság vagy a nemzeti származáson alapuló erőszakos cselekményeket."

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux