Ugrás a tartalomra
x

Egy homoszexuális apa vallomása: „Hiszem, hogy jó példát mutatok a lányomnak”


Sok oka van, amiért kifejezetten szeretem, hogy homoszexuális apa vagyok, de a legfontosabbak azok, amik miatt egyre erősebb a kapcsolatom a lányommal. Mindig remek csapat voltunk, de három évvel ezelőtt még közelebb kerültünk egymáshoz, amikor elmondtam neki, hogy homoszexuális vagyok. Akkor volt 9 éves, alaposan átgondolta, amit mondtam, majd így szólt: „Apa, bárcsak korábban mondtad volna!”

A homoszexualitásom előny a többi szülővel szemben az empátia szempontjából, mert meg tudom mutatni a saját példámon keresztül a lányomnak, hogy mi történik, ha az emberek nem követik azt az aranyszabályt, miszerint „úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak”.

Szerencsére nem zaklatnak általában azért, mert meleg vagyok, de a lányom már párszor szemtanúja volt a homofób magatartásnak. Volt olyan, amikor észrevette az utcán, hogy homoszexuálisokat gyalázó firka van a falon, és bár nem rám irányult a támadás, mégis a szívére vette. Amikor átbeszéltük, akkor fantasztikusan megfogalmazta, hogy mennyire bántja minden olyan gyűlölködés, ami egy másik emberi lény ellen irányul. Megértette, hogy másokban milyen károkat lehet okozni a szavainkkal.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux