Ugrás a tartalomra
x

Vajon megérett a világ egy meleg Disney-főhösre?

Coming outolhat a népszerű Disney-mese, a Jégvarázs egyik főszereplője. Az egészestés animációs film alkotói gárdája fontolóra veszi, hogy a folytatásban Elsa Hókirálynő leszbikus legyen. Eddig egyetlen egyszer szerepelt meleg karakter Disney-mesében, de az csak mellékszereplő volt, és nemi orientációja így is felháborította a nézők egy részét.

2019 novemberében érkezik az öt évvel ezelőtt hatalmas sikert elérő Disney-animáció, a Jégvarázs (Frozen) folytatása. Az alkotókra a társadalom egy részéről kisebb nyomás nehezedik, hogy a mese Hókirálnyője, Elsa legyen nyíltan leszbikus a következő részben, mert már az első résznél is sokan spekulálni kezdtek az elátkozott mesehős nemi orientációját illetően. Még petíció is indult annak érdekében, hogy Elsa coming outoljon, hogy a gyerekek is megértsék: semmi rossz és szégyellni való nincs abban, hogy valaki meleg.

Ettől pedig egyáltalán nem zárkózik el a Jégvarázs írója és társrendezője, Jennifer Lee, aki a Huffington Postnak azt nyilatkozta, hogy nyitottak az ötletre: a többi alkotóval együtt sokat beszélgetnek egy olyan lehetséges forgatókönyvről, amelyben Elsa a saját neméhez vonzódna.

Az biztos, hogy ha ezt bevállalják, akkor kapni fognak hideget-meleget, mert már azt sem nézte mindenki jó szemmel, hogy az új A szépség és a szörnyetegben Gaston inasából szintén meleg karakter csináltak az alkotók. A 2017-es megfilmesített rajzfilm volt az első olyan Disney-mese, amelyben meleg volt az egyik szereplő (igaz, csak mellékszereplő), de többen már ezért kritizálták a feldolgozást, sőt, volt olyan amerikai mozi, amely végül emiatt nem vetítette le a filmet.

hvg.hu

foto

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux