Ugrás a tartalomra
x

Amerikai neonáci csoport ünnepelte a meleg zsidó tanuló megölését

[caption id="attachment_10959" align="aligncenter" width="650"] Blaze Bernstein, 19 éves tanuló[/caption]

A 19 éves Blaze Bernstein holtestére egy kaliforniai parkban találtak rá, halálra szurkálták.

[caption id="attachment_10960" align="alignleft" width="277"] a gyilkos, Samuel Woodward[/caption]

A gyilkossággal kapcsolatban letartóztatták a 20 éves Samuel Woodwardot, aki egy neonáci csoport tagja volt. A csoport tagjai 23 államban, mintegy kétszáz főből áll, és rendszeresen titkosított üzenetküldő alkalmazásokon keresztül kommunikáltak egymással.

 

A csoport "harmadik birodalmi ideológiát" követ, így a homoszexuálisok és más kisebbségek irányába - sokan ünnepként tekintettek a gyilkosságra.

Ezekből a beszélgetésekből derült ki többek között az is, hogy Woodwart követte el a gyilkosságot is. A csoport többi tagja felháborítónak tartja, hogy egy meleg megöléséért a barátjukat letartóztatták. A csoport egyik tagja ezt írta:

"Sam csinált valami hülyeséget. Nem mintha a buzi nem érdemelte volna meg, hogy meghaljon. Egyszerűen nem érdemli meg, hogy ezért az életét a börtönben töltse."

A csoport által készített propaganda poszter arra ösztönzi az LMBT embereket, hogy saját életüket vegyék el, mondván: "Kövesd a többi buzit. Az öngyilkosságok 30% -a LMBT-vel kapcsolatos."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtóértesülések szerint a csoport tagjait összesen öt gyilkossággal, és robbanóanyag birtoklással vádolják.  Woodward a bíróság előtt nem tartotta bűnösnek magát a gyilkosság miatt. Az ügyészség jelenleg vizsgálja, hogy valóban gyűlöletbűncselekmény volt-e a gyilkosság.

A meggyilkolt fiú szülei korábban azt mondták, hogy hisznek abban, hogy a fiuk célzott támadás áldozata lett, mert meleg és zsidó is volt. Édesapja értetlenül áll a történet előtt, és nem érti miért kellett a fiát megölni: "Minden nap felteszem a kérdést. Miért történt ez? De nincs válaszunk."

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux