Ugrás a tartalomra
x

Ez az olasz cég nem a politikai korrektséggel akarja eladni magát

A Dolce & Gabbana alapítói tudják, hogy kell hergelni a vevőket.

A bojkott belengetésével nem lehet kibillenteni a Dolce & Gabbana két alapítóját. Stefano Gabbana és Domenico Dolce elegánsan átlépett azon, hogy sokan bírálták a divatcéget, amiért támogatta Melania Trumpot: rögtön piacra dobtak egy pólót #BOYCOTT DOLCE & GABBANA felirattal, mégpedig darabját 245 dollárért.

Vagyis nem ijednek meg egy kis botránytól, és most ennek szellemében nyilatkoztak a szexuális zaklatások témájában is. A brit Vogue-nak adott interjút rögtön azzal kezdik, hogy ők politikailag nem korrektek. A lap felvetésére, hogy mi a véleményük a szórakoztatóipart és a politikát megrázó botrányokról, Stefano Gabbana így válaszolt: „Nincs ebben semi új. Luchino Visconti rávette Helmut Begert és Alain Delont, hogy bújjanak ágyba” – utalt az olasz rendező és a színész múzsái kapcsolatára, majd hozzátette, húsz évvel később nem lehet előállni azzal, hogy „Ahh, megfogta a seggemet! Ez nem erőszak.”

Abban kétségtelenül igaza van, hogy ezt a fajta visszaélést régóta megtűrtnek számít, és ez végül is magyarázatot ad arra is, hogy miért számítanak ennyire hétköznapinak a szexuális zaklatások. Azzal viszont már lehet vitatkozni, hogy ez erőszaknak számít-e, különösen, amikor ennyire szisztematikus és ennyire tömeges.

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux