Ugrás a tartalomra
x

Tütüt hordó fiúk és szuperhős lányok az anglikán iskolákban

Az anglikán egyház napokban közzétett javaslatai arra ösztönzik az igazgatásuk alá tartozó iskolákat, hogy „tartózkodjanak a címkék használatától, csak azért, mert az nem illik bele a gender-sztereotípiákba.” A javaslatok kiemelik: a gyerekeknek meg kell engedni, hogy „identitás sokszínű köpönyegével játszanak.” Ennek szellemében a fiúknak például nem kellene félniük attól, hogy tiarát, tütüt vagy magassarkút hordjanak, ahogy a lányoktól sem kell eltiltani a szuperhősköpenyt.

Justin Welby canterbury érsek a javaslatok indoklásaként a szexualitás miatti „kipécézés” eredményeként fellépő mentális problémákat nevezte meg. „Ezeknek a javaslatoknak a célja, hogy megakadályozza az anglikán iskolákban tanuló diákok önbizalmának teljes aláásását a valódi vagy feltételezett szexuális orientációjuk okán fellépő molesztálás miatt” – nyilatkozta.

tovább olvasom

 

 

[caption id="attachment_8267" align="alignnone" width="300"] Nemek közötti egyenlőségért tüntető aktivisták Londonban a Temze partján a nemzetközi nőnapon 2017. március 8-án[/caption]

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux