Ugrás a tartalomra
x

A csecsen nép és vezetés bocsánatáért esedezik a homoszexualitását elsőként felvállaló csecsen férfi

Elnézést kért a csecsen néptől és vezetőktől Movszar Eszkarhanov, aki szeptemberben az amerikai Time magazinnak arról beszélt, hogy milyen Csecsenföldön melegnek lenni. A BBC orosz nyelvű adása szerint november 13-án a csecsen közszolgálati tévében leadtak egy riportot, amely szerint Eszkarhanov mentális betegségekkel küzd, és kitalálta a melegségéről szóló történetet, amit aztán a nyugati sajtó felkapott.

„Mi volt a valódi célja ezeknek az újságíróknak? Ki profitált abból, hogy bemocskolták ezt az embert és a teljes csecsen népet?” - tette fel a Grozny nev tévécsatorna riportere.
Később feltűnik a képernyőn Eszkarhanov is, aki arról beszélt, hogy őt csőbe húzták a nuygati újságírók, szégyenben hagyva őt a csecsen nép és Csecsneföld vezetője előtt.

„Ezért a csecsen nép, a csecsen vezetők, valamennyi csecsen bocsánatot kérem” - mondja Eszkarhanov.

Az orosz és a nyugati médiában egyébként hónapok óta téma, hogy Csecsenföldön hogy bánnak a melegekkel, akik gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben vannak. A Time említett cikkében Eszkarhanov, az első magát nyilvánosan melegnek valló csecsen férfi arról beszélt, hogy a többi csecsen menekült még egy németországi menekülttáborban is bántalmazta, és rendszeresen fenyegetik. A csecsen tévében pedig néhány napja már leadtak egy másik riportot, amelyben Eszkarhanovot pszichopatának nevezték, az anyja pedig arról beszélt, hogy szégyell az emberek szemébe nézni.

 

444.hu

 

[caption id="attachment_8192" align="alignnone" width="300"] Movszar Eszkarhanov[/caption]

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux