Ugrás a tartalomra
x

Brit miniszterelnök: Transzneműnek lenni nem betegség

A konzervatív Teresa May személyében először vett rész hivatalban lévő brit miniszterelnök a PinkNews Awards díjátadón. (Az Egyesült Királyságban alapított PinkNews az angolszász nyelvterület egyik legnagyobb LMBTQ média vállalata.)

Rajta kívül megjelent az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn és London polgármestere, Sadiq Khan is. És mialatt Donald Trump a transzneműeket épp kizárná a hadseregből, Theresa May kiáll a nemi megerősítő műtétek mellett:

“A törvényi szabályozás átalakításával a nemváltoztatás folyamatát szeretnénk egyszerűbbé tenni és kevesebb orvosi vizsgálatot előírni hozzá. Transzneműnek lenni ugyanis nem betegség, ezért nem is lenne szabad úgy kezelni.”

Ezen túlmenően az iskolai szexuális felvilágosítás szerepét hangsúlyozta, amiben helyet kell kapniuk a korszerű LMBTQ ismereteknek is. (Ez elég nagy előrelépés ahhoz képest, hogy alig két évtizede törölték el a még Margaret Thatcher idejében életbe lépett tiltást, ami száműzte az LMBTQ témákat az oktatási intézményekből.)

tovább olvasom

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux