Ugrás a tartalomra
x

Tanzánia kormánya ismét megmutatta, hogy a középkorban él

Tanzánia erősen homofób kormánya az AIDS-betegek ellátásának megszüntetése után egy egészségügyi oktatással foglalkozó civil szervezetnek ment neki.

Felfüggesztette a tanzániai kormány pénteken az Egészségügyi Oktatással Kapcsolatos Szolgáltatások és Pártfogás Közössége (CHESA) nevű civil szervezet működését a homoszexualitás állítólagos pártolása miatt.

Közleményében a kormány utasította a szervezetet, hogy zárja be irodáit és függessze fel tevékenységét a kelet-afrikai országban.

A hét elején a tanzániai rendőrség őrizetbe vett 12 embert, akik a fővárosban, Dar es Salaamban részt vettek a homoszexualitásról és az azonos neműek közti házasságról szóló eseményen, amelyet a CHESA szervezett.

A tanzániai hatóságok szeptemberben 20 embert vettek őrizetbe homoszexualitás gyanújával, ami bűncselekménynek számít a kelet-afrikai országban. Aki homoszexuális kapcsolatot folytat, 30 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. A rendőrség később bejelentette, hogy hajtóvadászatot indít a melegek ellen.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet júliusi jelentése szerint "hallatlan módon" lépnek fel a melegekkel szemben Tanzániában.

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux