Ugrás a tartalomra
x

Névtelenül is jelentheted, ha bántják a melegeket

Az Európai Parlamentben tartott konferencián, 2017. szeptember 28-án indítja el a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.

Az új online gyűlölet-bűcselekmény bejelentő felület elérhető lesz az interneten, az alkalmazás pedig letölthető az AppleStore-ból és a GooglePlayből a projektben részt vevő országokban: Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Máltán, Portugáliában és Spanyolországban. A bejelentő felületet használhatják maguk az áldozatok, de tanúk és mások is,  mindazok, akik jelenteni akarnak egy-egy előítéletes alapú bűncselekményt. Bejelentést névtelenül is lehet tenni, de ha a felhasználó a rendőrség felé is bejelentéssel kíván élni, meg kell adnia elérhetőségét is.

A beérkező bejelentések a projekt megvalósításáért felelős helyi LMBTQI szervezethez (Magyarországon ez a Háttér Társaság) mindenképpen befutnak, több országban pedig (így Magyarországon is) lehetőség lesz arra is, hogy közvetlenül a rendőrséghez is beérkezzenek.

Az UNI-FORM az első online felület, amely összekapcsolja az LMBTQI civil szervezeteket és a rendőrséget, hogy közösen léphessenek fel a látencia csökkentéséért – annak érdekében, hogy minél többen jelentsék a gyűlölet-bűncselekményeket és az online gyűlöletbeszédet.

 

civishir.hu

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux