Ugrás a tartalomra
x

Egy angol kisegyház éheztetéssel “kigyógyítja” a melegeket

Oknyomozó újságírók derítettek fényt egy brit kisegyház több évtizedes gyakorlatára.

A The Mountain of Fire and Miracles Ministry nevű liverpooli kisegyház azt ajánlja, hogy bárkit kigyógyítanak a melegségéből, aki vállalja a három napos kezelést. Ennek során a közösség imaházába bezárt személyeket sem enni, sem inni nem hagyják három napig, továbbá három óránként imádkozniuk kell. A harmadik nap végén “az egyház gyümölcsét” kapják a résztvevők. A foglalkozás alatt nincs lehetőség orvosi ellátást kérni.

A Liverpool Echo riportere inkognitóban kereste fel a gyülekezetet, azt állítva magáról, hogy bizonytalan az orientációjában. A kisegítő lelkész elmondta neki, hogy a homoszexualitás “biológiai tévedés” és ha vállalja a kezelést, akkor képes lesz megnősülni és gyereket nemzeni. Hogy biztosan “meggyógyuljon”, azt ajánlották neki, hogy a heti közös templomi imádságok előtt se igyon 24 órán át, valamint rendszresen “kínozza a lelkét” azzal, hogy éhezteti magát. Dr. Desmond Sanusi, a gyülekezet lelkésze elmondta, már 20 éve végzi ezt a terápiát és “senki sem halt bele”.

Eközben Theresa May kormánya elutasította idén márciusban, hogy az átnevelő terápiákat betiltsák az országban. Pedig a világ egészségügyi és pszichiátriai szervezetei szerint az orientáció megváltoztatására irányuló terápiák hatástalanok, alanyaik azonban lelki és testi sérüléseket szenvedhetnek közben.

 

http://humenonline.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux