Ugrás a tartalomra
x

A grúziai melegellenes törvények elfogadásának másnapján meggyilkoltak egy transznemű modellt

Grúziában kedden fogadták el az LMBTQ-ellenes törvény, ami egyebek mellett tiltja az azonos neműek házasságát, gyermekek örökbefogadását azonos nemű párok által, valamint a nemváltó műtéteket.

A törvény elfogadása után egy nappal Tbiliszi külvárosában halálra késelték Kesaria Abramidzét, egy ismert transznemű modellt. A gyilkosság után egy férfit letartóztattak, írja a Guardian.

A gyilkosság körülményei egyelőre tisztázatlanok ugyan, a grúz civilek szerint összefüggés van a szexuális kisebbségek üldözése és Kesaria Abramidze halála között. A populista Grúz Álom párt hatalomra kerülése óta megnőtt a melegek elleni erőszakos cselekmények száma. Tavaly például több száz homofób tüntető megtámadott egy melegfesztivált.
Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az „LMBTQ-propagandát” és a nemváltó műtéteket tiltó törvény visszavonására szólította fel az ország vezetését.
Grúziában október 26-án parlamenti választások lesznek, ennek legnagyobb esélyese a 2012 óta hatalmon lévő, azóta más és más jelöltekkel, de minden választást megnyerő Grúziai Álom.

www.444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux