Ugrás a tartalomra
x

Alföldi Róbert filmet készítene Bese Gergő ügyéről

Alföldi Róbert is megszólalt Bese Gergő katolikus pap ügyéről. A színész és rendező szerint nagyon megrendítő, ami történt. Hozzátette azt is, hogy az ilyen történeteket akár meg is lehetne filmesíteni.
Alföldi Róbert a Szeretlek Magyarországnak adott interjút, amelyben szóba került Bese Gergő atya esete is. A színész-rendezőt megrendítette a történet. Mint mondta, nem kárörvendő, nem tud röhögni sem rajta, és nem tudja azt mondani, hogy megérdemelte.

"Ha az első reakció után elgondolkozunk, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek, szerintem az végtelenül szomorú és nagyon megrendítő. Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől. Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van" – mondta Alföldi Róbert.

Hozzátette, hogy „ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre 

"Ezekből a történetekből remek és hiteles történelmi filmeket lehetne forgatni. Ha most lenne egy Shakespeare, akkor a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni.Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek" – emelte ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a katolikus pap melegpartikon vett részt, melegpornó-felületen szerepelt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A botrány kirobbanása után sorra szólaltak meg Bese Gergő környezetének tagjai is. 

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón a Bese-ügyről elmondta, ő nem találkozott azzal az aktával, amely a sajtó szerint megfordult kormánykörökben, nem is biztos, hogy létezik ilyen. A miniszter megjegyezte: az egyházaknak van vezetésük, ezeknek van felelősségük abban, hogy ilyen ügyek ne forduljanak elő, ha pedig előfordulnak, akkor a lehető legpéldásabban járjanak el.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux