Ugrás a tartalomra
x

Az olimpiai megnyitó LMBTQ-szereplőinek felnégyelését kérő esperes szerint manipulálhatták a Facebook-bejegyzését

Vincze Minya István telefonja furcsán viselkedett, miután Ferihegyen volt – ezzel magyarázza, hogy manipulálhatták azt a bejegyzését, amelyben az olimpiai megnyitó szereplőinek kiheréléséről, élve megnyúzásáról és felnégyeléséről írt.

A Demokrata készített egy alákérdezős interjút Vincze Minya Istvánnal, a lemondott kalotaszegi református esperessel, aki azzal szerzett gyors hírnevet, hogy az olimpia megnyitójáról azt írta a Facebookra, „Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tökeik, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”, illetve hogy „A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és irtsátok, vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét.”

Az esperes azóta püspöki felszólításra lemondott, most pedig egészen furcsa magyarázkodással állt elő. A Demokratának azt mondta, hogy úgy érzi, a sokat vitatott bejegyzésbe valaki vagy valami belenyúlt, de azt is állította, hogy első felindulásból posztolt és arra akart reflektálni, hogy az istenkáromlókat a középkorban milyen kínzásoknak vetették alá.

Arra, hogy miként nyúlhattak bele a Facebookjába, nem mutatott semmilyen bizonyítékot. Egyedül azt mondta, hogy július 26-án, a bejegyzés előtti napon sok időt töltött Ferihegyen egy késés miatt, és utána a telefonja furcsán viselkedett, miután Birminghamben használta a helyi wifit.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux