Ugrás a tartalomra
x

Időnként női ruhát is visel az LMBTQ-támogató ausztrál ökölvívó, aki Kovács Richárd ellenfele lesz

A kétszeres Eb-bronzérmes Kovács Richárd a selejtezőt elkerüli, így hétfőn délelőtt lép majd ringbe először, méghozzá az ötödik kiemelt Hardy Garside ellen. Az ausztrál sportoló időnként szoknyát, női ruhát és festett körmöket visel és támogatja az LMBTQ-közösséget.

A nyíregyháziak kisváltósúlyú ökölvívója, Kovács Richárd nem számíthat könnyű csatára, Hardy Garside a tokiói olimpián bronzérmet nyert könnyűsúlyban (60 kg). 

Az ausztrál bokszoló a három évvel ezelőtti játékokon azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy miután legyőzte a kazah Zakir Szafiullint a negyeddöntőben, szivárványos mintával festett körmöket villantott. A bunyós gyakran visel szoknyát és ruhát a díjátadókon, mert támogatja az LMBTQ-közösséget és megkérdőjelezi a nemi normákat. Garside a balettet is beleépítette edzéstervébe, hogy jobb ökölvívó legyen – írja a Mandiner sajtóértesülésekre hivatkozva. 

"Meg akarom törni a sztereotípiákat, nagy híve vagyok ennek. Rengeteg olyan ember van, aki úgy érzi, hogy valaminek lennie kell, mert férfi vagy nő, nekem csak az a lényeg, hogy más legyek" – mondta Hardy Garside.

www.bama.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux