Ugrás a tartalomra
x

A kaliforniai gendertörvény miatt költözteti el Elon Musk az X és a SpaceX központját

A döntéséhez elmondásai alapján a rossz közbiztonság és a demokrata vezetésű állam transzbarát törvénykezése is hozzájárult.

Elon Musk közösségi médiás csatornáján bejelentette, hogy az X és a SpaceX központját elköltözteti Kaliforniából – írja a Variety. A nyilatkozatra azután került sor, hogy Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója aláírt egy új törvényt, amely megtiltja az iskolai körzeteknek, hogy tanáraikat a szülők kiértesítésére kötelezzék abban az esetben, ha gyermekük más neműként kívánja magát megnevezni.

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ez a törvény és még sok egyéb, ami megelőzte, mind a családokat és a vállalatokat támadja, ezért a SpaceX központja most Hawthorne-ból, Kaliforniából Starbase-be, Texasba költözik” – írta Musk az X-en. Musk véleménye szerint „az ilyen jellegű törvények arra kényszerítik a családokat és a vállalatokat, hogy elhagyják Kaliforniát, annak érdekében, hogy megvédjék a gyermekeiket.”

 

Egy másik bejegyzésében Musk bejelentette, hogy közösségi média vállalatának, az X-nek (korábban Twitter) a központját San Franciscóból a texasi Austinba költözteti. Musk szerint a vállalat Texasba való áthelyezése megkönnyebbülést jelentene nemcsak a Newsom által aláírt törvény, hanem a San Franciscóban növekvőben lévő erőszakos bűncselekmények miatt is. „Elegem volt abból, hogy erőszakos drogosok bandáit kell kerülgetnem az épületbe való belépéskor és távozáskor” – mondta Musk a San Franciscó-i X-központra utalva.

Newsom kormányzó július 15-én írta alá a Safety Act néven ismert törvényt. Az iskolák eddig kötelesek voltak értesíteni a szülőket, ha a gyermekük más nevet vagy névmást használt az iskolában, mint ami a születési anyakönyvi kivonatán szerepelt, függetlenül attól, hogy a diák hozzájárult-e ahhoz, hogy szülei tudomást szerezzenek róla. Az új rendelkezés ezentúl nem kötelezi az iskolákat arra, hogy értesítsék a szülőket gyermekük nemi identitásáról.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója egyébként a múlt szombati merénylet után jelentette be, hogy 45 millió dollárral fogja támogatni Donald Trump republikánus elnökjelölt kampányát.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux