Ugrás a tartalomra
x

Orbán Viktor a fotel feleségül vételéről elmélkedett, a rendőrség vizsgálhatja a kijelentését Kérdés persze, hogy indul-e eljárás.

Feljelentést tett Mérő Vera Orbán Viktor miniszterelnök ellen az Alaptörvényben rögzített emberi méltóság megsértése miatt - derül ki abból a beadványból, amelyet jogvédő aktivista osztott meg Facebook-oldalán. 

 

Egészen pontosan azt a mondatot tartotta sérelmesnek, amit a miniszterelnök múlt pénteken mondott a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Ekkor a kormányfő úgy fogalmazott: Lassan már a széket is vagy a fotelt, amin ülök, azt is el lehet venni férjül vagy feleségül, tehát köszönjük szépen, azt nem tudom, hogy az állatok mikor kerülnek sorra.

Mérő Vera szerint Orbán Viktor szavai alkalmasak arrra, hogy a szexuális kisebbséghez tartozó emberek Alaptörvényben rögzített jogainak megsértésével súlyos hátrányt idézzen elő. Feljelentőként kérte, hogy vizsgálják meg, milyen bűncselekményeket valósíthatott meg kijelentésével, külön kiemelve a közösség elleni uszítás bűncselekményét. 

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux