Ugrás a tartalomra
x

Szivárványszínű kivilágítást kap a müncheni stadion, a foci-Eb egyik helyszíne

Borítókép: z Allianz Arena 2021. júliusi, szivárványszínű kivilágítása

Azon a két napon nem lesz meccs az Allianz Arenában.

A müncheni Pride miatt szivárványszínekben világítják ki a müncheni Allianz Arenát június 22-én és 23-án, írja a Süddeutsche Zeitung. Habár ez a stadion az egyik helyszíne a Németországban rendezett foci-Eb-nek, ezeken a napokon pont nem lesz ott mérkőzés.

Az Allianz Arena szivárványos kivilágítása már a 2021-es Eb-n is közbeszéd tárgya volt. Az UEFA ellene ment, hogy szivárványszínű legyen a stadion a német–magyar meccsen, ám a petíciót indító civilek, müncheni politikusok és a városvezetés is kitartott amellett, hogy így üzenjenek a magyar meleg közösségeknek, a homofób kiegészítésekkel tarkított pedofiltörvényre adott reakcióként. Mint írták, München „támogatja a sokszínűséget, a toleranciát és az egyenlőséget a sportban, valamint a társadalomban”.

Az UEFA kitartott, és nem engedélyezte a kivilágítást, ami München főpolgármestere, Dieter Reiter szerint szégyenteljes döntés volt. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta az ügyre reagálva, hogy rendkívül káros a sport és a politika összekeverése.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux