Ugrás a tartalomra
x

David Pressman újabb ismert vendégekkel üdvözölte a Budapest Pride kezdetét

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vacsorára és beszélgetésre hívta rezidenciájába Osváth Zsoltot, Lilut (azaz Kovalcsik Ildikót) és Oláh Ibolyát a Budapest Pride kezdetének apropóján hétfőn. A diplomata rendszeresen meghívja vacsorára a hazai zenészek, influenszerek egy csoportját, járt már nála többek között Azahriah, a Puskás-Dallos házaspár és a Pamkutya-duó is.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete újabb ismert vendégeket fogadott vacsorára és beszélgetésre hétfőn, meghívását Osváth Zsolt, Lilu, azaz Kovalcsik Ildikó műsorvezető és Oláh Ibolya énekesnő is elfogadta. A találkozó apropóját a Budapest Pride kezdete adta – derül ki a nagykövetség közösségi oldalairól.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, tavaly ugyanezen apropóból, a júniusi Pride-hónap alkalmából olyan magyar, az LMBTQ-közösséghez tartozó neves személyiségeket látott vendégül, mint Árvai Péter, a Prezi társalapítója, Ungár Péter, az LMP elnöke, Kocsis Tibor énekes vagy WhisperTon, Magyarország egyik leghíresebb influenszere.

Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című műve óda volt a „szabadsághoz és a szeretethez” – írta korábbi bejegyzésében a nagykövet. „Soha nem volt fontosabb mindkettőért kiállni” – tette hozzá, és a kifeszített molinóról készült képet is megosztotta.

„Ebben a hónapban – ahogy minden hónapban – az Egyesült Államok büszkén áll ki Magyarország bátor LMBTQI+-közössége mellett a szabadságért és egyenlőségért folytatott harcában” – fogalmazott a diplomata. Férjével együtt fogadta a vendégeket.

"Megtiszteltetés Danielnek és nekem, hogy prominens szövetségeseinket és szószólókat üdvözölhettünk rezidenciánkon vacsorára és beszélgetésre a Budapest Pride kezdetének alkalmából" – írta az X-en David Pressman.

Többször jártak már nála magyarországi hírességek, és nem csak a Pride miatt
David Pressman rendszeresen meghívja vacsorára a hazai zenészek, influenszerek egy csoportját. Tavaly decemberben a budapesti amerikai nagykövet szintén egy vacsorabeszélgetés keretein belül találkozhatott Azahriah-val, a Blahalouisianával, az Ivan and the Parazollal és a Margaret Islanddel. Akkor a politikus a vacsorán részt vevő zenészeket Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb „szabályszegőinek” nevezte.

Idén januárban tehetséges magyar fiatalokat hívott meg rezidenciájára, a vendégek között volt a Puskás-Dallos házaspár és Szilágyi Áron olimpikon is. „Tegnap este fiatal magyarok – többek között vállalkozók, zenészek, sportolók, művészek – egy hihetetlenül sikeres és tehetséges csoportját hívtuk meg, hogy megvitassuk nézeteiket a világ dolgairól, Magyarországról és a közös jövőnkről” – írta akkor a közösségi oldalán.

Márciusban a vendégek között volt Osváth Zsolt youtuber és a Carlson Coma énekese, Fekete Giorgio is. Szintén a meghívottak között kapott helyett Boros Misi zongoraművész, Keszthelyi Vivien autóversenyző, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes hosszútávúszó is. Később a Pamkutya-duó osztotta meg a közösségi médiában, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetével hosszan beszélgettek arról, hogyan látják Magyarország jövőjét, szerintük mik a fiatalok fő problémái, és hogy mit lehetne tenni, hogy az ország kevésbé legyen megosztott.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux