Ugrás a tartalomra
x

A Budapest Pride szervezői nem örülnek Vitézy Dávid reakciójának

Karácsony Gergelyt és Vitézy Dávidot is meghívták a Budapest Pride június 22-én tartandó felvonulására. Az esemény szervezői a közösségi médiában kifogásolták, hogy az LMP jelöltje csak főpolgármesterként venne részt az LMBTQ-fesztiválon.
Június 22-én tartják Budapesten a 2024-es Pride felvonulást. A szervezők a két legesélyesebb főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt és Vitézy Dávidot is meghívták – ismertette Facebook-bejegyzésében a Budapest Pride. Meggyőződésük, hogy politikusoknak ki kell állniuk demokratikus értékekért, beleértve az LMBTQ-közösség támogatását is. 

Megjegyezték, hogy Karácsony Gergely a korábbi évekhez hasonlóan idén is örömmel részt vesz a felvonuláson, míg Vitézy Dávid nemet mondott a meghívásukra. 

Az LMP jelöltje „válaszlevelében azt írta, hogy még sosem vett részt a felvonuláson, és csak abban az esetben jönne el, ha megválasztják Budapest főpolgármesterének, leghamarabb 2025-ben” – írták a szervezők.  

Vitézy Dávid főpolgármesterként már kimenne a Pride felvonulásra
Vitézy Dávid korábban a Partizán adásában a Fidesszel nem feltétlenül összeegyeztethető, konkrét ígéreteiről elmondta, hogy megerősítené a színházak autonómiáját, kimegy a Pride-ra, megőrizné a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét, megakadályozná a maxi-Dubaj-projektet. 

Az LMP jelöltje az Index kérdésére is megerősítette, hogy magánemberként még nem vett részt a Pride-on, de szerinte ha Budapest főpolgármesterét a szervezők meghívják, akkor azt el kell fogadnia. Véleménye szerint Budapest, mint minden nagyváros, pont arról szól, hogy bár különbözőek vagyunk, mégis tudunk békében egymás mellett élni, és elfogadni egymást. Ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy idén nyáron Budapest főpolgármestere még Karácsony Gergely lesz, a júniusban megválasztott utódja csak októberben lép hivatalba.

A vasárnapi önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunkban Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette a Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Majd Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd–Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje is beszélt a fővárosi terveiről. 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux