Ugrás a tartalomra
x

Zavartalanul, jó hangulatban zajlott a 2. magyar Transz Pride

Rendbontás nélkül véget ért a második magyar Transz Pride szombat délután.

A Prizma közösség szervezésében mintegy 250 résztvevővel a Parlament előtt ért véget a második magyar Transz Pride. A felvonulást dobosok kísérték, és az amerikai, ír, brit, holland, norvég nagykövetségek diplomatái vettek részt. A jó hangulat zavartalan volt, és a demonstrálókat a járókelők is pozitívan fogadták.

Az első Transz Pride-ot akkor szervezte a Prizma, amikor még csak „ideiglenesen” szüneteltette a kormány a nem és névváltoztatási kérelmek elbírálását, azóta a 33-as paragrafusnak köszönhetően ez így is maradt. A jelenlegi helyzet rengeteg kellemetlenségnek és folyamatos diszkriminációnak tette és teszi ki a transz embereket mind a mai napig. Túl vagyunk egy három transzfób kérdéssel kiírt népszavazáson, és elúszott sok milliárd forint, amit a transzneműek és más kisebbségek elleni uszításra és propagandára költöttek. 

A felvonulás végén Sapkás Piréz youtuber, az egyetlen nem transznemű felszólaló elmondta:

“Egy ember szerethetősége nem attól függ, hogy mi a nemi identitása. Ha a gyűlölködők ismernének titeket, tudnák, hogy pontosan ugyanolyan emberek vagytok, mint ők. Akkor tudnák, mennyire szerethetőek vagytok. 

Az emberi civilizáció a közösség sikersztorija. Az evolúció során azért lett az ember a legsikeresebb faj a Földön, mert egymásra figyelő, egymást segítő törzsekben éltünk át generációkat. Az emberiség sikere a szeretet sikere. Aki ezt a közösséget, ezt a szolidaritást letagadja, valamiféle gyűlölet miatt, az nem szimplán rasszista, nő ellenes, meleg ellenes vagy transz ellenes. Ő ember ellenes is.”

Őt Wordless Alex, szintén youtuber követte: 

“Más kisebbségekkel együtt bűnbakok vagyunk, de a társadalom nem miattunk hanyatlik.

Mi vagyunk azok, akik minden nap szembeszállnak a hanyatlással. Nap mint nap farkasszemet nézünk az emberi gonoszsággal, az igazságtalan meghurcoltatással.

Nem mi tettük tönkre a bolygót, nem mi igáztuk le az emberiséget, nem miattunk van szegénység, magány, és mindenkiben az érzés, hogy az életnek ennél többnek kellene lennie. A valódi okok vizsgálata helyett kulturális háborúba ráncigálnak minket gyáva, aljas emberek.”

Dr. Szabó A. Zsófia a Prizma közösség képviseletében a felvonulás végén elmondta: “Köszönjük minden támogatónknak, hogy velünk voltak, és mindenkinek, akivel ma találkoztunk, és kinyitotta felénk a szívét.  A kormány nem akar meghallani minket, de nagyon sokan szerencsére igen. Nagyon köszönjük a támogatóinknak, hogy együtt mutathattuk meg, a transzneműeket nem lehet eltörölni.” 

 

A Prizma Transznemű Közösség egy kicsi, jogi személyiséggel nem rendelkező csoport, amelyik azért alakult, hogy egy metszetszemléletű feminista, politikus képviselete is legyen a transzneműeknek.
https://prizma.lgbt/rolunk/

Prizma közösség
www.prizma.lgbt
www.facebook.com/prizmakozosseg/
kapcsolat@prizma.lgbt

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux