Ugrás a tartalomra
x

Vissza az egész: Lajos Béla mégis indul az önkormányzati választáson, eredeti színekben

Mégis indul a júniusi önkormányzati választáson Lajos Béla civil aktivista, ráadásul eredeti színekben, a Színes Erzsébetváros élén - jelentette be péntek délután a szervezet Facebook-oldalán. A kerületben népszerű Lajos csütörtökön ledarálta már összegyűjtött aláírásait, hogy a Magyar Péter-féle Tisza Párt színeiben kezdjen kampányolni. A párt azonban értesüléseink szerint végül kihátrált mögüle.

Annak érdekében, hogy a kedvező helyzetet kihasználva fővárosi listát állíthasson Magyar pártja, csütörtökön három, majd pénteken még két Tisza-párti fővárosi polgármesterjelölt jelent meg a választási iroda honlapján. Egyikük a VII. kerületben igen népszerű Lajos volt, aki civil szervezet polgármesterjelöltjeként a hét közepéig össze is gyűjtötte a szükséges ajánlásokat. Csütörtökön azonban ezeket ledarálta, és újrakezdte a gyűjtést immáron tiszás jelöltként – majd péntekre már nem volt Magyar Péter pártjának jelöltje.

 

Miután a szélsőjobboldali Magyar Jelen és a Megafon számos tagja szinte egyszerre támadni kezdte a szerintük szélsőbaloldali, zsidóbarát és LMBTQ+-aktivista Lajost, a Tisza Párt kihátrálhatott mögüle.Az ügyben kerestük a Tisza Pártot és Lajost is, aki későbbre ígért tájékoztatást. Péntek délután Lajos a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán jelentette be, hogy látva, „[a szervezet] nagyon erős civil identitással rendelkezik” Erzsébetvárosban, mégis önállóan indul az önkormányzati választáson.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux