Ugrás a tartalomra
x

Ferenc pápa a nemváltást és a genderelméletet is óriási bűnnek tartja

Ferenc pápa elítélte és az emberi méltóság elleni bűntettnek nevezte az abortuszt, a béranyaságot, a nemváltást és a genderelméletet a Vatikán által hétfőn közzétett nyilatkozattételében.
Az öt éve készülő, Végtelen méltóság (Infinite Dignity) című, 20 oldalas nyilatkozattétel az elmúlt hónapokban jelentős változtatásokon esett át. A dokumentumot Ferenc pápa március 25-én hagyta jóvá és rendelte el nyilvánosságra hozatalát. A doktrína egyértelműen kimondja, hogy a vatikán elutasítja a genderelméletet, vagy azt az elképzelést, hogy egy ember neme megváltoztatható. A dokumentum szerint Isten a férfit és a nőt biológiailag különböző, különálló lényeknek teremtette meg, és ezzel a tervvel az emberek nem szállhatnak szembe.

Abortusz és béranyaság

A dokumentum szerint az emberi élet – ideértve a magzatot is – szent és sérthetetlen, a terhesség megszüntetése pedig éppen a „legvédtelenebbeket” fosztja meg emberi méltóságuktól.

A Vatikán legújabb nyilatkozattétele párhuzamot von az abortusz és a béranyaság között, amelyek a leírtak szerint a gyermeket tárgyként kezelik, az anyát pedig – egyebek között haszonszerzés céljával – megalázzák és kizsákmányolják.

A nyilatkozatról tartott sajtótájékoztatón a Hittani Dikasztériumot vezető Victor Manuel Fernández bíboros hétfőn kijelentette, hogy a Vatikán nem támogatja a homoszexualitást bűncselekményként kezelő jogszabályokat, és „komoly problémának” nevezte ezek bevezetését.

Mint megírtuk, az egyházfő a legutóbbi önéletrajzi könyvében is gyilkosságnak, bűncselekménynek nevezi az „életet selejtező” abortuszt, és gyilkosoknak az abortuszban részt vevőket.

A béranyaságot „embertelen gyakorlatnak” tartja. Úgy véli, a bolygónkon zajló természeti pusztítás miatt az emberiség a határidő küszöbéhez érkezett. Arra kérte a fiatalokat, „keltsenek zajt”, de anélkül, hogy a műalkotásokat tönkretennék – utalt az ökoaktivisták rongálásaira. Könyvében Orbán Viktorról is szót ejtett, erről az alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux