Ugrás a tartalomra
x

Ismét kitölthető Magyarországon az EMIS, az európai férfiak, akik férfiakkal szexelnek internetes kérdőív

Az EMIS (European MSM Internet Survey), 2010-hez és 2017-hez hasonlóan ismét egy több országra kiterjedő, több nyelven zajló, anonim online felmérés meleg, biszexuális és más férfiakhoz vonzódó vagy velük szexuális kapcsolatot létesítő (men who have sex with men; MSM) cisz- vagy transz férfiak körében. Ugyanakkor az EMIS felmérések történetében először a kutatók kifejezetten kérik a férfiakhoz vonzódó vagy férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő transz nőket és nem-bináris személyeket is, hogy szintén vegyenek részt a kérdőív kitöltésében.

Az EMIS 2024 tudományos, kormányzati és közösségi partnerek együttes projektje. Célja, hogy a célcsoport szexuális életével, szexuális egészségével, a HIV-vel és más szexuális úton terjedő fertőzésekkel kapcsolatos ismereteivel, párkapcsolati sajátosságaival, lelki egészségével, szerhasználati szokásaival, valamint az őket érő stigmákkal és diszkriminációval kapcsolatban a kérdőív készítői átfogó képet kapjanak. Ahogy a korábbi két EMIS kérdőív esetén is, az eredmények segítenek majd, hogy a jövőben a döntéshozók és szervezetek hatásosabb lépéseket tehessenek a közösség szexuális-, testi- és lelki egészségének megőrzése, valamint a HIV és más szexuális úton terjedő fertőzések megelőzési módszereinek fejlesztése tekintetében.

Az EMIS 2024 kutatást Európa szerte 50 országban, 35 nyelven, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centre for Disease Prevention and Control; ECDC), valamint 12 európai ország pénzügyi támogatásával, a Deutsche AIDS Hilfe nevű németországi szervezet, a Maastrichti Egyetem és a Robert Koch Intézet végzi, számos civil szervezet, köztük Magyarországon a Háttér Társaság HIV/STI programjának közreműködésével. Az adatfelvétel 2024. április végéig tart, az első eredmények 2024. végén várhatóak.

Az anonim kérdőív magyar nyelvű változata erre a linkre kattintva bármikor kitölthető.

A projekt hivatalos oldala: emis-project.eu/emis-2024

 

Háttér Társaság

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux