Ugrás a tartalomra
x

Bedurvult a Mi Hazánk – Az LMBTQ-s reklámja miatt kitiltanák a Coca Colát a Parlamentből

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a tegnapi házbizottsági ülés után arról számolt be, hogy Novák Előd az »LMBTQ-lobbi« miatt szeretné betiltani a Coca-Colát az Országházban. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, alelnöke reagált a történtekre.

"…a Mi Hazánk a kegyelmi botrány és a Völner-Schadl-Varga-Rogán ügy árnyékában a “valóban fontos” kérdésekkel foglalkozik: Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben, mert szerinte a cég az “LMBTQ-lobbi” tagja. Elmondása szerint szúrja a szemét, ha a kólás üvegre néz, és kéri, hogy a beszerzéseknél kerüljék a céget. Örülünk, hogy munkájukkal Novák Előd és a Mi Hazánk emelik a magyar közélet színvonalát!" - írta Bedő Dávid Facebook-oldalán.

 

Novák Előd az Index megkeresésére így nyilatkozott az esetről:

"Sajnálom, hogy Bedő Dávidnak az Országgyűlés LMBTQ-tagozatának vezetőjeként csak ez ragadt meg, pedig például a jóval fontosabb alkotmánybírósági választást is szorgalmaztam, miután csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót a határidőig. Továbbá ma is sürgettem a Házbizottságban az alkotmányos mulasztások orvoslását, miután számos lejárt határidejű feladatot hiába szabott az Országgyűlésnek az Alkotmánybíróság, a fideszes többségnek és a baloldalnak sem fontos ez. Bedő Dávidnak szövegértési nehézségei is vannak (pedig megkapta írásban is a mai ülés jegyzőkönyvét), mert nem mondtam olyat, hogy be kéne tiltani, pusztán a közpénzből való beszerzéseknél és a reprezentatív eseményeken való felszolgálásnál javasoltam kerülni a Coca-Colát mint az LMBTQ-propaganda egyik fő támogatóját. Javaslatomra nyitottságot is mutatott a házelnök."

www.propeller.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux