Ugrás a tartalomra
x

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

A homoszexualitást megjelenítő vagy népszerűsítő termékeket csak speciális tájékoztatással lehetne árulnia a csomagküldő kereskedőknek a jogszabálytervezet szerint.

Speciális tájékoztatást kell közzétennie a csomagküldő kereskedőknek az olyan, gyermekeknek szóló termékek kapcsán, amelyeknek “meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása” – ez áll az Igazságügyi Minisztérium szerdán közzétett jogszabálytervezetében, amely a gyermekvédelminek nevezett melegellenes törvény végrehajtási rendeletét egészíti ki.

Érzékeny tartalom!” – a jogszabálytervezet szerint mostantól csak ezzel a tájékoztatással lesznek forgalmazhatóak az érintett termékek a csomagküldő kereskedelemben, a tájékoztatást pedig jól láthatóan fel kell tüntetni. A tervezet társadalmi egyeztetése április 4-ig tart, a véleményeket eddig a dátumig várja a minisztérium. A rendeletmódosítás indoklása az elektronikus kereskedelem folyamatos térhódítására hivatkozik a gyermekvédelmi szempontok mellett.

A fóliázós törvény, amely szerint a könyvesboltok a “homoszexualitást népszerűsítő” kiadványokat csak befóliázva árulhatják, 2021-ben lépett hatályba. A törvény megsértéséért korábban a Lírát 12 millió forintra büntették, a kiadó azonban jogi úton, egy vesszőhibára hivatkozta támadta meg a döntést, sikeresen.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux