Ugrás a tartalomra
x

Letartóztatták az egyik orosz melegbár tulajdonosát, akár tíz év börtönt is kaphat

Szélsőségességre hivatkozva letartóztatták egy népszerű melegbár tulajdonosát az oroszországi Orenburg városában – közölték vasárnap jogvédő csoportok.
A rendőrség március elején egy drag-show közben ütött rajta az orenburgi Pose báron, majd később letartóztatták annak adminisztrátorát és művészeti vezetőjét. Mint a hírről beszámoló The Moscow Times megjegyzi, az országban ez az első ilyen jellegű büntetőügy.

A bár tulajdonosát három nappal ezelőtt vették őrizetbe egy moszkvai repülőtéren, majd május 18-ig társaival együtt előzetes letartóztatásba helyezték – közölte az OVD-Info jogvédő csoport.

Az ügyészek azzal vádolják a férfit, hogy „összeesküvést szőtt a nemzetközi LMBTQ-mozgalom támogatóinak szervezetével” – adta hírül vasárnap az orenburgi központi kerületi bíróság.

A bártulajdonos és két alkalmazottja akár tíz év börtönbüntetésre is számíthat.

Oroszország legfelsőbb bírósága még tavaly novemberben szélsőségesnek bélyegezte a nemzetközi LMBTQ-mozgalmat, és büntetőjogi felelősségre vonta azokat, akik „LMBTQ-párti aktivizmust folytatnak vagy a szervezettel szimpatizáló szimbólumokat” tesznek közzé.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux