Ugrás a tartalomra
x

Lázáros gyermekvédelem: reagált a kormány

Az építési miniszter kivételével.
Orbán Viktort, illetve kormánya tagjait kérdezte Kanász-Nagy Máté arról, egyetértenek-e Lázár János homoszexuális emberekkel kapcsolatos gyermekvédelmi ötletével. Az LMP frakcióvezető-helyettese felidézte, hogy az építésügyi és közlekedési miniszter a bicskei pedofilügy kapcsán arról beszélt, hogy már V. János igazgatói kinevezése előtt tudni lehetett, hogy homoszexuális. Akkor erről Lázár nem akart ítéletet alkotni, de úgy vélte, vitát kell lefolytatni arról, hogy homoszexuális ember vezethet-e gyermekvédelmi intézményt.

Kanász-Nagy Máté a kormányfőt és minisztereit külön-külön kérdezte arról, egyetértenek-e Lázár János szavaival, arról van-e vita, egyeztetés a kormányon belül, készül-e erre vonatkozóan jogalkotásra a kormány.

"Minden vitát támogatunk, ami a gyermekek védelmét szolgálja."

Az egyenválasz csak Lázár János építési miniszter tárcájától nem került fel az Országgyűlés honlapjára.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter korábban segítséget ajánlott a miniszternek, hogy meg tudja különböztetni a homoszexualitást a pedofíliától, szerinte ugyanis az előbbi kategóriába sokan tartoznak még Lázár politikai közösségéből is, az utóbbiba pedig remélhetőleg senki.

A kormány vitakézségét árnyalja ugyanakkor, hogy Lázár János nyilatkozata után néhány nappal már rendelet jelent meg arról, hogy a kormány miként teszteli a gyermekotthonok vezetőinek pszichológiai alkalmasságát. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés szerint immár elvárás, hogy élettörténetük legyen mentes a szexuális devianciáktól. A bicskei gyermekotthon volt dolgozója úgy vélte, a rendelet alkalmatlan a valódi problémák orvoslására.

www.24.hu
 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux