Ugrás a tartalomra
x

Rétvári Bence: A baloldal a gyermekek védelme helyett LMBTQ-jogokért harcol

A szigorú büntetőjogi szabályoknak és az évről évre megerősített gyermekvédelmi rendszernek köszönhetően már tömegesen kerülnek börtönbe a pedofilok – nyilatkozta az Origónak Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. A pedofil bűncselekmények miatt bebörtönzöttek száma 2010 előtt igen alacsony volt – a mostani 663 főnek mintegy nyolcada –, aminek oka az államtitkár szerint a korábbi lazább jogszabályi háttérben és az akkori felelőtlenebb kormányzati hozzáállásban keresendő.

2010-ben mindössze 81 pedofil bűnöző ült rács mögött, 2024-re ez a szám 663-ra nőtt – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint érdemes figyelembe venni, hogy az elmút 14 esztendőben nem a pedofilok száma emelkedett, hanem arról van szó, hogy a határozott kormányzati szándéknak és az egyre szigorodó jogszabályoknak köszönhetően nyolcszor annyi pedofil bűnözőt sikerült börtönbe juttatni.

A nemrégiben tartott, gyermekvédelminek meghirdetett influenszertüntetésre és egyes baloldali kirohanásokra utalva kijelentette: akik most a kormányzatot próbálják bemocskolni, azok a baloldali kormányok idején több mint 500 olyan pedofilt hagytak az utcán és a gyerekeink körül sétálni, aki mostanra börtönben van.

Az államtitkár szerint azért fontos, hogy a pedofilokat börtönbe juttassák, hogy azok ne tudjanak kisgyerekek közelébe kerülni. 

"A pedofiloknak börtönben van a helyük – erősítette meg –, még akkor is, ha a politikai baloldal képviselői a kapcsolódó törvényi szigorításokat vagy a gyermekvédelmi rendszer erősítését nem támogatták az elmúlt 14 évben." Hozzáfűzte: minden erejükkel támadták a pedofilnyilvántartás hozzáférhetővé tételét is, pedig az eddig 10 ezernél több esetben segített a szülőknek.

Semmit sem támogattak, ami a gyermekvédelem szempontjából fontos volt, pusztán azért, mert számukra szavazásról szavazásra fontosabb volt a kormányzat támadása, mint a gyermekeknek a védelme. Felidézte: Gyurcsány Ferenc – aki nyilvánvalóan továbbra is a baloldal vezetője – miniszterelnöksége idején nem tett hatékony lépéseket a gyermekek védelmében, sőt: csökkentette a szociális támogatások mértékét és kormánya a gyermekvédelemre is kevesebb pénzt juttatott. 

Átfogó ellenőrzés, következményekkel

A parlamenti államtitkár arról tájékoztatott: átfogó ellenőrzés kezdődött a gyermekvédelmi intézményekben, és a várható törvénymódosításokban nyilvánvalóan meg fognak jelenni az eredmények is. „Felháborít, hogy szexuálisan aberrált emberek próbálják meg kijátszani a gyermekvédelmi rendszert, és azon keresztül próbálnak a gyermekek közelébe jutni. Az ellenőrzések egyik fontos célja az is, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő.” A pedofilokkal kapcsolatos büntetőjogi szigor Rétvári Bence szerint jól láthatóan megfelelt a hozzá fűzött várakozásoknak, hiszen évről évre radikálisan emelkedik a börtönben lévő pedofiloknak a száma. 

Pörögnek a szülői lekérdezések a pedofilnyilvántartásban

Tízezer fölött jár a pedofilnyilvántartás lekérdezéseinek száma – hívta fel a figyelmet a parlamenti államtitkár. Mint elmondta, az Ügyfélkapun keresztül – a 18 év alatti gyermeket nevelő szülők számára – elérhető adatbázisban könnyen ellenőrizhető egy-egy gyanús személy, és az, hogy elítélték-e pedofil bűncselekmény miatt. Ez a szolgáltatás tovább erősíti a családok biztonságérzetét – fűzte hozzá.

A baloldal a gyermekvédelem helyett LMBTQ-jogokért harcol

Az államtitkár kitért arra is: a magyarországi baloldal azért sem támogatta és támogatja a gyermekvédelmet célzó valódi intézkedéseket, mert  külföldi finanszírozóik elvárják tőlök az LMBTQ-kérdésekben a legliberálisabb, a leggenderpártibb álláspont képviseletét. „A külföldi finanszírozás miatt a gyermekvédelem ügyében a baloldal saját csapdájába esett, mert elfogadta azoknak a támogatását, akik sosem fogják megengedni nekik, hogy gyermekek védelmében fellépjenek” – jelentette ki Rétvári Bence miniszterhelyettes.

www.origo.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux