Ugrás a tartalomra
x

Már a német melegek is a „szélsőjobboldali” AfD-re szavaznak Elegük van a transzneműekből

Nem reprezentatív, de nagymintás felmérést készíttetett egy német LMBTQ-portál: a meleg, biszexuális és transznemű férfiakat megcélzó társkereső platform tízezer felhasználója válaszolt arra a kérdésre, hogy kire fog szavazni a júniusi európai parlamenti választásokon – írja a Mandiner.

A felmérésben az egykor Guido Westerwelle által vezetett Szabaddemokrata Párt 4,8 százalékkal a legutolsó helyre szorult. A korábbi abszolút LMBTQ-kedvenc Zöldeknek azonban csupán a harmadik hely jutott a ranglistán.

Nagy meglepetést okozott viszont, hogy a meleg, biszexuális és transznemű válaszadók 22,3 százaléka az AfD-re készül szavazni, ez pedig a párt országosan mért aktuális népszerűségét is meghaladó arány. A jobboldali-konzervatív tábort a platform felhasználóinak 47,8 százaléka preferálja; a szocdemek 13,9 százalékot kaptak, míg a Zöldekhez hasonlóan LMBT-lobbista Baloldali Pártot hat százalék választaná.

A török származású homoszexuális emberi jogi aktivista, Ali Utlu kifejtette: „Mi, melegek, a muszlim bevándorlás elszenvedői vagyunk, gyakran válunk erőszak áldozatává, elég halottunk is volt már. Emellett a környezetemben elegünk van azokból a queerekből és transzneműekből, akik a mi életünket is pokollá teszik amiatt, hogy általuk hirtelen újra felütötte fejét a homofóbia.”

Az AfD elnöke, Alice Weidel maga is élettársi kapcsolatban élő leszbikusként határolódik el a „queer” aktivizmustól és az LMBT-zászlótól, és ilyen minőségében ellenzi az éretlen gyerekek érzékenyítését és úgy általában az „idióta genderpolitikát”.

A felmérést megrendelő „queer” portál másik aktuális híre szerint egyébként egyre több tanuló nem vesz részt az iskolai „LMBTIQ* felvilágosító és diszkriminációellenes” foglalkozásokon – vagy azért, mert a szüleik nem engedik nekik, vagy mert saját maguk kérnek felmentést. Az egyik vonatkozó projekt vezetője úgy nyilatkozott: „Az utóbbi hónapokban szélsőséges esetben akár az osztályok kétharmada is távol maradt a foglalkozásokról. Néhányszor még az is előfordult, hogy a túl alacsony létszám miatt az iskolák kénytelenek voltak lemondani az egészet.”

A diákok pedig az utóbbi időben egyre gyakrabban írnak értékelésképpen olyasféléket, hogy „a foglalkozásaitokon hazugságokat terjesztetek”, továbbá hogy „a szüleim szerint az LMBTIQ* hülyeség”.

www.magyarhirlap.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux