Ugrás a tartalomra
x

Jakab Péter: A homoszexuális embereket is szeretném képviselni

Alapjaiban változtatta meg véleményét a homoszexualitással kapcsolatban a Nép pártján elnöke. Jakab Péter korábban még elítélően beszélt a melegekről, ma viszont már megengedőbb az azonos nemű párok jogaival kapcsolatban.

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke: „Nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy buziparédákat biztosítson. Miskolcról több mint 100 rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni.”

"A homoszexuális embereket is szeretném képviselni. Sokszor - hogy mondjam - tehát a közeg befolyásol. Ugye a Jobbikban mindig az volt a fő mondás, hogy mit vár el a tagság."" – tette hozzá Jakab.

Még 2010-ben beszélt ilyen hangnemben a homoszexuálisokról Jakab Péter. Azonban 2020-ban miután a választás előtt csatlakozott a Jobbik a balliberális összefogáshoz, már sokkal finomabban fogalmazott.

Jakab Péter 2021-ben megszavazta a gyermekvédelmi törvény szigorítását, amely többek között korlátozza a homoszexualitás népszerűsítését. Hétfőn már a Partizán műsorában mentegette magát, hogy a párt tagsága miatt támogatta a gyermekvédelmi törvényt. 

Jakab Péter már arra is nyitott, hogy a pártja ne zárkózzon el az azonos neműek házasságától.

www.hirtv.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux