Ugrás a tartalomra
x

Trump birtokán ,,kelt egybe” egy homoszexuális pár

A floridai birtokon tartott esemény nem éppen a biblikus szexuáletika szellemét tükrözte, a történteket többen is bírálják.
John Sullivan, a Tennessee állambeli Log Cabin Republicans melegjogi csoport alelnöke, valamint férje, Dan Medora február 23-án „házasodtak össze” Donald Trump volt elnök birtokán, a Mar-a-Lagóban – derül ki az LMBTQ szervezet Instagram-posztjából.

Sullivan a Newsweeknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az „esküvő a világ egyik leglenyűgözőbb helyszínén” volt. Dicsérte a Mar-a-Lago csapatát, akik „az első naptól kezdve befogadóak” voltak, és nekik köszönhetően „fantasztikusan érezték magukat”.

„Megtiszteltetés volt, hogy ott fogadhattuk a vendégeinket. Tökéletes, varázslatos és minden álmunkat felülmúló volt. A vendégeink és mi is nagy becsben fogjuk tartani ezt a különleges, együtt töltött időt” – tette hozzá Sullivan.

Mindennek tetejébe másnap, amikor a családjukkal vacsoráztak, röviden találkozhattak Trumppal, aki éppen akkor tért vissza a CPAC rendezvényéről – számolt be a Breitbart. „Trump elnök úr, csak szeretnénk megköszönni, hogy megengedte, hogy a Mar-a-Lagóban rendezhessük az esküvőnket” – mondta neki akkor Sullivan. Az elnök megkérdezte, hogy minden rendben ment-e a lagzin, majd miután igennel válaszoltak, elégedetten távozott.

Mindez a várakozásoknak megfelelően kritikát váltott ki egyes konzervatív és keresztény körökben. Trump ugyan korábban több, a szexualitás kérdésében a zsidó-keresztény értékrendhez illő intézkedést is hozott (lásd itt és itt), retorikájában azonban sokszor kétértelműen fogalmazott LMBTQ kérdésekben.

A Gallup 2023 júniusi felmérése szerint az amerikaiak 71 százaléka támogatja meleg párok ,,egybekelését”. Ez az arány a republikánusok között is már 49 százalék.

Morgan Ariel keresztény aktivista az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében reagált az esküvőre: „Donald Trump meleg esküvőket rendez a Mar-a-Lagóban, és az emberek még mindig azt hiszik, hogy megmenti Amerikát.”

„Szavazzatok Trumpra, mert ő meg fogja őrizni az értékeinket…Ömmm…Mindegy” – írta az X egy másik felhasználója, Russ Segner.

Trump birtoka korábban más LMBTQ rendezvényeknek is otthont adott, többek között 2022-ben, amikor a Log Cabin republikánusok gálát tartották a birtokon. „Keményen harcolunk a meleg közösségért” – mondta akkor Trump az eseményen.

www.axioma.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux